Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
Konačna rang-lista za upise učenika u odjele za sportaše
Konačnu rang listu za upise učenika u srednje škole - odjel za sportaše možete pogledati ovdje.
20. 6. 2017.
Gala - male lopte
2017/2018 CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup
2017/2018 CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup

2017-2018 CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup je kvalifikacijski proces za mjesto na Olimpijskim igrama mladih za Europske ekipe. Natjecat će se ukupno 42 nacionalna saveza, 38 kod dječaka i 41 kod djevojčica što je respektabilan broj saveza.

Svoj prvi nastup napravit će čak 11 nacionalnih saveza u CEV continentalnom cupu mladih – osam od njih (Armenija, BIH, Danska, Moldavija, Škotska, Slovenia i Švedska) prijavljene su u obje kategorije. Monaco i Lihtenštajn natjecat će se u muškoj kategoriji, a Kosovo i Makedonija u ženskoj kategoriji.

CEV BeachVolleyball Continental Cup sastoji se od 2 faze:

a) kvalifikacijska faza koja će se održati u 2017. godini

b) finalna faza koja će se održati u 2018. godini

U tome procesu 5 nacionalnih saveza kvalificirat će se za Olimpijske igre mladih u Argentini, Buenos Aires.

Kako bi uključili što više ekipa i napravili što bolju selekciju za kvalifikacijsku fazu Continentalog kupa koji će se održati u Vaduzu, 12.08.-13.08.2017., Hrvatski savez odbojke na pijesku u suradnji s Hrvatskim odbojkaškim savezom održat će selekcijski turnir u Zagrebu, 24.06.2017.

Samo najbolja ekipa predstavljat će Hrvatsku u Vaduzu u muškoj i ženskoj kategoriji, gdje je prijava godišta od 01.01.2000. - 31.12.2003.

Prijave ekipa su do utorka 20.06.2017. na mail hsop09@gmail.com.

17. 6. 2017.
 
Ženska seniorska reprezentacija na pripremama za WGP
Ženska seniorska reprezentacija na pripremama za WGP

Nakon kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo koji se krajem svibnja i početkom lipnja održavao u Osijeku, naša se ženska seniorska reprezentacija ponovno okupila na pripremama u Sloveniji, ovog puta za turnir World Grand Prix koji se održava tijekom srpnja diljem svijeta.

Reprezentativke pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića, pomoćnog trenera Emila Baltića i fizioterapeuta Tonija Licarda krajem lipnja putuju u Argentinu na prvi krug natjecanja, potom u Kazahstan na drugi krug, a treći krug turnira igra se u Varaždinu od 21.-23. srpnja 2017. Na njemu uz naše reprezentativke igraju Argentina, Puerto Rico i Bugarska.

U sklopu priprema, reprezentacija će ovu subotu, 17. lipnja s početkom u 18:00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pazinu odigrati prijateljsku utakmicu protiv američkog sveučilišta.

Na pripremama u Drašu okupile su se Nikolina Božičević, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Lucija Mlinar, Katarina Luketić, Tea Jurić, a pridružit će im se još Rene Sain, Božana Butigan, Samanta Fabris i Natalia Tomić.


FOTOALBUM
14. 6. 2017.
 
Preliminarna rang-lista za upise učenika u odjele za sportaše
Hrvatski odbojkaški savez sastavio je preliminarnu rang-listu učenika za upise u 1. razred srednje škole u razredne odjele za sportaša u školskoj godini 2017. / 2018. vodeći se sljedećim kriterijima :
1.   Član mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske
2.   Plasman na mlađekadetskom prvenstvu Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2016. / 2017. godini
3.   Plasman na regionalnom mlađekadetskom prvenstvu u natjecateljskoj sezoni 2016. / 2017. godini
4.   Plasman na županijskom ili gradskom natjecanju za mlađe kadetkinje i mlađe kadete u natjecateljskoj sezoni 2016. / 2017. godini
5.   Rang natjecanja matičnog kluba

Preliminarnu rang-listu možete pogledati ovdje, a eventualne prigovore na istu možete slati do 19. lipnja 2017. godine do 12:00 sati na e-mail : natjecanja@hou.hr
Napominjemo da su u obzir za rang-listu uzeti samo oni sportaši koji su putem svojih klubova članovi Hrvatskog odbojkaškog saveza.

13. 6. 2017.
 
Održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
Održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje

Ovog vikenda, od 9. do 11. lipnja Rovinj je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete. Utakmice su se igrale u rovinjskim dvoranama Gimnasium i Valbruna, a gledatelji su imali prilike uživati u odličnoj igri mladih odbojkašica i odbojkaša.

Nakon razigravanja po skupinama u muškoj kategoriji polufinale su igrali domaćin OK Rovinj protiv MOK Murse Osijek i OK Mladost Ribola Kaštela protiv zagrebačke Mladosti. U finalu su snage odmjerili HAOK Mladost i OK Rovinj, a iz tog je dvoboja kao pobjednik i osvajač prvenstva izašla HAOK Mladost. Drugo mjesto pripalo je OK Rovinju, a treće je zauzela OK Mladost Ribola Kaštela. Iza njih slijede MOK Mursa Osijek, OK Croatia, OK Sisak i OK Zadar.

U ženskoj konkurenciji za finale su se borile HAOK Rijeka CO protiv OK Dinama i HAOK Mladost protiv OK Đakova. Finale su izborili HAOK Mladost i OK Dinamo, a pobjeda je s uvjerljivih 3:0 otišla u ruke HAOK Mladosti.

Treće mjesto pripalo je OK Đakovu, 4. je HAOK Rijeka CO, 5. OK Poreč, 6. ŽOK Osijek, 7. OK Zadar, 8. ŽOK Sinj, 9. OK Brda, 10. OK Linga, 11. OK Melia Hotels Umag, 12. ŽOK Lošinj, 13. OK Posavina Brod, 14. ŽOK Dubrovnik, 15. OK Plavi Zmaj. 

Medalje i pehare kadetkinjama podijelili su izaslanica predsjednika HOS-a Zina Urlić za prvo mjesto, izbornik ženske seniorske reprezentacije Miroslav Aksentijević za drugo mjesto i sportski direktor HOS-a Dejan Laninović za treće mjesto.

Medalje i pehare kadetima podijelili su Zina Urlić za prvo mjesto, dopredsjednik HOS-a Arduino Popović za drugo mjesto i Dejan Laninović za treće mjesto.

Najboljim igračima i igračicama proglašeni su:

- najbolja primačica i primač : Nika Jularić (OK Dinamo) i Roko Poropat (OK Rovinj)

- najbolji libero: Ana Matić (HAOK Mladost) i Anonio Palić (OK Mladost Ribola Kaštela)

- najbolja blokererica i bloker : Božana Butigan (HAOK Mladost) i Tomislav Mitrašinović (HAOK Mladost)

- najbolja tehničarka i tehničar : Lara Štimac (HAOK Mladost) i Rene Mezak (HAOK Mladost)

- najbolja napadačica i napadač : Natalia Tomić (HAOK Rijeka) i Petar Jurić (HAOK Mladost)

- najbolja igračica i igrač : Iva Pažin (HAOK Mladost) i Tino Hanžić (HAOK Mladost)

Najuspješnijim kadetkinjama nagrade je predao izbornik ženske juniorske i kadetske reprezentacije Igor Lovrinov, a najboljim kadetima izbornik muške kadetske reprezentacije Ivan Andromak.


FOTOALBUM
13. 6. 2017.
 
Poreč Major 2017. – najbolji od najboljih pod svjetlima reflektora!
Poreč Major 2017. – najbolji od najboljih pod svjetlima reflektora! 

Nakon dva izuzetno uspješna izdanja Poreč Majora, od ovogodišnjeg trećeg izdanja, najviše se očekuje. Potvrđene su liste odbojkašica i odbojkaša na pijesku koji će se od 27. lipnja do 2. srpnja 2017. u Poreču natjecati za nagradni fond od 600.000 američkih dolara. Dolaze olimpijske pobjednice i pobjednici, igrat će se i posebno atraktivni noćni mečevi, a za hrvatski tim će igrati i nogometni reprezentativac Ivan Perišić.

Poreč Major unaprijed je dobio svoju sportsku zvijezdu. Želja za igranjem na Poreč Majoru hrvatskog reprezentativca i nogometne zvijezde Ivana Perišića te kontakt s organizatorom i dobivanje posebne dozvole kako bi se ta želja ostvarila – dobili su veliku pozornost. S ponosom najavljujemo da će hrvatski pjeskaš Nikša Dell’Orco istrčati na pijesak stadiona na Peškeri u timu s Ivanom Perišićem pod svjetlima reflektora! Za sada pod reflektorima dvaput – 28. i 29. lipnja u 21 sat. Treći meč spomenutog dvojca najavljen je za 30. 6. u 13 sati. Napominjemo da se očekuje iznimno veliki interes za ove mečeve što treba uračunati u planiranje ranijeg dolaska. 

Navijanje u odbojci na pijesku dodatno “nosi” igračice i igrače zbog male udaljenosti tribina i terena stoga pozivamo ljubitelje odbojke na pijesku kao i sve one koji vole sport, dobru zabavu i uživaju u pozitivnoj atmosferi navijanja da ispune tribine. Na Poreč Majoru će uz Perišića i Dell’Orca igrati još četiri naša muška tima – Filip Silić/Ivan Đorđević, Krešimir Karaula/Marin Jerčić, Matija Gracin/Jahor Žukovski, Josip Pribanić/Matej Čičković. Unaprijed su najavljena tri hrvatska ženska tima (Maja Roško/Jurja Vlašić, Dina Bečić/Sara Radanović, Nikolina Jelić/Marina Čorić) no pridružio im se još jedan u kvalifikacijama – Luna Bečić i Mirna Bečić. 

Podrška publike će trebati svim našim timovima, ali publici treba poručiti da će na porečkom pijesku gledati olimpijske pobjednice i pobjednike iz Rija (Njemice Laura Ludwig/Kira Walkenhorst i Brazilci Alison Cerutti/Bruno Schmidt), pobjednice i pobjednike iz Fort Lauderdalea, prvog ovogodišnjeg turnira u sklopu Swatch Beach Volleyball Major Seriesa (Brazilke Larissa Franca/Talita Antunes i Brazilci Alvaro Filho/Saymon Barbosa), pobjednice i pobjednike prošlogodišnjeg Poreč Majora (Njemice Julia Sude/Chantal Laboureur te već spomenuti olimpijski pobjednici Brazilci Alison Cerutti/Bruno Schmidt)... 

Za publiku, Poreč Major je prilika za gledati najbolje od najboljih u svijetu odbojke na pijesku i ponovno pokazati i dokazati zašto igrači Poreč smatraju jednim od najdražih turnira. Ulaz na veći dio stadiona na Peškeri (iznimka su jedino VIP zone) je besplatan čime je omogućeno uživanje u odbojci na pijesku svima.

8. 6. 2017.
 
Trofej Zagreba 2017.
Trofej Zagreba 2017.

Proteklog vikenda, od 2. do 4. lipnja, u organizaciji Zagrebačkog odbojkaškog saveza u Domu odbojke Bojan Stranić, održan je tradicionalni međunarodni turnir gradskih kadetskih selekcija Trofej Zagreba 2017. Na turniru je sudjelovalo osam ženskih i četiri muške selekcije. Grad Zagreb predstavljala je muška kadetska selekcija te dvije ženske kadetske selekcije.

Kod djevojčica na 12. Trofeju Zagreba za kadetkinje najviše je pokazala ekipa Beograda, koja je zauzela prvo mjesto pobjedivši u finalu mlađe kadetsku reprezentaciju Srbije. Ekipa Ancone završila je na trećem mjestu pobjedivši ekipu Livna.

U muškom dijelu turnira u finalu su se susrele selekcije Beograda i Zagreba te su gosti iz Beograda pobjedom 3:1 osigurali zlato na 16. izdanju Trofeja Zagreba za kadete. U borbi za treće mjesto Sisak je nadjačao ekipu Novog Mesta.

Za najbolje pojedince turnira proglašene su sljedeće igračice i igrači:

Najbolji organizator igre: Anamarija Jonjev (Beograd) i Danilo Nikolić (Beograd)
Najbolji napadač: Jovana Cvetković (Mlađe kadetska reprezentacija Srbije)i Luka Tadić (Beograd)
Najbolji igrač: Milica Milunović (Beograd) i Tino Hanžić (Zagreb)

Konačan poredak KADETKINJE:

1. Beograd
2. Mlađe kadetska reprezentacija Srbije
3. Ancona
4. Livno
5. Zagreb
6. Čapljina
7. Zagreb II
8. Sisak

Konačan poredak KADETI:

1. Beograd
2. Zagreb
3. Sisak
4. Novo Mesto

5. 6. 2017.
Gala - male lopte
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
zadnja promjena: 27. lipnja 2017., 22,47