Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
107 odbojkaških reprezentativki i reprezentativaca otputovalo danas na razna međunarodna natjecanja
107 odbojkaških reprezentativki i reprezentativaca otputovalo danas na razna međunarodna natjecanja     HRVATSKA ODBOJKA U PUNOM ZAMAHU'' 

U punom smo sportskom zamahu i to odmah nakon božićnih blagadana, što zorno odražava našu želju da hrvatsku odbojku ciljno i sustavno podižemo na višu razinu'', izjavio je Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza povodom današnjeg odlaska na niz međunarodnih natjecanja čak 107 hrvatskih odbojkaških reprezentativki i reprezentativaca okupljenih u pet nacionalnih vrsta.

Hrvatska  seniorska ženska reprezentacija, nakon jučerašnjeg završnog treninga u sportskoj dvorani Borovje, gdje ju je ugostio OK Novi Zagreb, otputovala je danas u Ankaru gdje sudjeluje prvo 29. i 30.12.2015. na pripremnom turniru, a potom od 4. do 10.1.2016. na izuzetno jakom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Ovaj kvalifikacijski turnir je obzirom na sudjelovanje, uz Hrvatsku, Rusije, Italije, Turske, Poljske, Nizozemske, Njemačke i Belgije jači od ovogodišnjeg europskog prvenstva u odbojci. Na razna natjecanja srednjeeuropskog odbojkaškog saveza  MEVZA  otišle su danas hrvatska muška i ženska kadetska reprezentacija u Šibenik, gdje od 27. do 30.12. ove godine još sudjeluju Slovenija, Mađarska, Slovačka, Austrija i Češka, ženska juniorska reprezentacija u Gyor u Mađarsku te muška juniorska reprezentacija u slovačke Lubence.

'' Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da se što bolje pripremimo za ova iznimno zahtjevna natjecanja ''zaključio je Barač, član Upravnog odbora Euopskog odbojkaškog saveza (CEV),kojeg je CEV odredio kao svog izaslanika za kvalifikacije za europsko odbojkaško juniorsko prvenstvo u Gruziji u siječnju 2016.

 


FOTOALBUM
28. 12. 2015.
Gala - dodir pobjede
Video prijenos utakmice OKM Centrometal - OK Sisak uživo
Današnju utakmicu 1.A nacionalne odbojkaške lige za seniore između OKM Centrometal i OK Sisak možete od 20:00 sati pratiti u živo preko ikone "live streaming" koja će se nalaziti na mjestu gdje se nalazi raspored utakmica.
22. 12. 2015.
 
Umaški odbojkaši sudjelovali u protestu potiv podizanja žilet žice
Umaški odbojkaši sudjelovali u protestu potiv podizanja žilet žice  ODBOJKA PONOVO – SPAJA !

Odbojkaši muškog odbojkaškog kluba iz Umaga predvođeni svojim trenerom Draganom Salapurom,ujedno i izbornikom ženske juniorske selekcije Hrvatske, odigrali su 19.12.2015. povijesnu europsku utakmicu '' preko žice'' sa  drugim hrvatskim i slovenskim sportašima,umjetnicima,kulturnim radnicima, studentima i građanima na graničnom prijelazima  između Hrvatske i Slovenije. Priključio im se i Giovanni Cernogoraz,olimpijski pobjednik u streljaštvu sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. Najavljena odbojka odigrana je samo simbolično u nekoliko prebacivanja lopte preko  žilet žice  u ''dva poluvremena'' na dvije lokacije  tj. na graničnim  prijelazima Sveta Lucija - Brezovica  i Kaštel-Dragonja. Organizator ovog susreta odnosno protesta i ogorčenja zbog postavljanja žilet žice od strane Republike Slovenije na granici prema Hrvatskoj, kojom je otežan dosad mirni svakodnevni život te ugrožene životinjske vrste na ovom pograničnom području, bio je grad Pula, ujedno i kandidat za europsku prijestolnicu kulture 2020.


FOTOALBUM
21. 12. 2015.
 
Hrvatske odbojkašice započele operaciju "Ankara"
Hrvatske odbojkašice započele operaciju "Ankara"CILJ SU OLIMPIJSKE IGRE U RIO DE JANEIRU 2016.

Hrvatske odbojkašice  započele su sa ciklusom priprema za ključan kvalifikacijski turnir u Ankari za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Na prvu prozivku novoizabranom selektoru Miroslavu Aksentijeviću stigle su Maja Poljak, Mia Jerkov, Ana Grbac, Nikolina Jelić, Ivana Miloš i Vedrana Jakšetić. Za dva dana točnije 21.12. priključuju im se u skladu sa svojim klupskim obvezama Iva Jurišić, Nikolina Božičević, Karla Klarić i Matea Rajković, a 26.12. Samanta Fabris, Katarina Barun, Mira Topić,Tamara Sušić i Bernarda Brčić.

Žestok ritam priprema:

Novi stožer uz Aksentijevića čine Bojan Mirković, trener, dr.Ivan Fattorini, liječnik, Frane Žanić, direktor reprezentacija, Juraj Jogunica, team manager te fizioterapeuti Anamarija Radošević i Dean Mistura. Intenzivni treninzi slijede dva puta dnevno od 18. do 24.12. u Domu odbojke u Zagrebu. Potom 25.12. slijedi dan odmora i 26.12. nastavak treninga. Dan kasnije tj. 27.12. odlaze za Ankaru gdje po dolasku nastavljaju sa treninzima. Prvi test imaju na pripremnom turniru također u Ankari sa Turskom i Poljskom 29. i 30.12.2015.

Ključni kvalifikacijski turnir, koji je jači od ovogodišnjeg europskog prvenstva i na kojem uz Hrvatsku sudjeluju Rusija, Italija, Turska, Poljska, Nizozemska, Njemačka i Belgija, je od 4.1. do 10.1. 2016. Prvoplasirana reprezentacija se direktno kvalificira za OI 2016., a drugoplasirana i trećeplasirana momčad sudjeluju na dodatnim kvalifikacijama u Japanu krajem svibnja 2016. Nastavak priprema u Ankari već od 27.12. izuzetno je važan, jer se time izbjegao umor moguć uslijed dolaska neposredno prije početka natjecanja.

 ''Ekipa je u najboljim igračkim godinama. Igračice maksimalno vjeruju u sebe i žele se kvalificirati na OI odmah,'' izjavio je izbornik Aksentijević, nastavljajući, ''No, moramo biti realni. Obzirom na izjednačenu konkurenciju u Ankari, veliki uspjeh bit će izboriti i dodatne kvalifikacije u Japanu. Odlučivat će nijanse. Atmosfera je pozitivna i maksimalno radna. Pripreme su kratke, ali kako nama tako i našim protivnicama. Najvažnije je da svi budemo zdravi.''

 Fokus na prvoj utakmici turnira

''Ako budemo u prilici da jedna ili dvije lopte odlučuju svaku utakmicu, u prednosti smo  obzirom na iskustvo i pojedinačnu kvalitetu Maje Poljak, Mije Jerkov i ostalih naših igračica, koje su za svaki klub na svijetu pojačanje'', naglasio je Aksentijević, zaključujući ''Tempiramo sada formu kako fizičku tako i mentalnu za prvu utakmicu sa domaćinom Turskom 4.1.2016.''

18. 12. 2015.
 
Razgovor s predsjednikom CEV-a i OSS g. Aleksandrom Boričićem
Razgovor s predsjednikom CEV-a i OSS g. Aleksandrom BoričićemVrlo sam sretan i zadovoljan što smo imali priliku da prihvatimo poziv predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza g. Zdeslava Barača da posjetimo Zagreb pri čemu se okupilo čak 8 prijateljskih federacija: bosanska, srpska, crnogorska, bugarska, turska, slovenska, makedonska i hrvatska!

Na skupu se raspravljalo o dvije teme, to su odbojka i prijateljstvo. Budući da imamo različitu veličinu zemalja, samu snagu federacija, mnogo drugih različitosti koje smo svi mi zajedno pretvorili u jednu važnu stvar a to je pozitivna energija kako bi se unaprijedila suradnja između odbojaških federacija te je zajednički cilj kako da određenim promjenama unaprijedimo naš sport.

Uz mene kao predsjednika CEV-a, također je gostovao i blagajnik CEV-a te predsjednik turskog saveza g. Ozkan Mutlugil, te dva člana Upravnog odbora predsjednik bugarskog saveza g. Dancho Lazarov i sam predsjednik hrvatskog saveza g. Zdeslav Barač.

G. Barač i ja smo održali i uspješan sastanak s pomoćnikom ministra za sport g. Tomislavom Paškvalinom, a nakon njega i konstuktivan sastanak s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora g. Zlatkom Matešom.

Smatramo da je hrvatska odbojka jako dobro pozicionirana na europskoj i svjetskoj mapi te da uz određene dodatne podrške, prije svega financijske, te aktivnosti mogu samo rasti.

Najveća želja svih je da se uloži najviše energije i truda u razvijanje rada s mladima te unapređenju trenerske struke.

Sigurni smo da je današnja posjeta gospodina Mutlugila i moja Hrvatskom odbojkaškom savezu dokaz da ima najveću moguću podršku europske odbojkaške federacije!


FOTOALBUM
17. 12. 2015.
 
UNAPREĐENJE ODBOJKAŠKE REGIONALNE SURADNJE
UNAPREĐENJE ODBOJKAŠKE REGIONALNE SURADNJE"Cilj nam je na ovakvim susretima sustavno i trajno unapređivati dosadašnje dobre odnose i podizati ih na još kvalitetniju razinu, obzirom da je izborom novog čelništva europske odbojke regija jugoistočne Europe dobila na svom značaju i specifičnoj težini", izjavio je Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza i član Izvršnog odbora europskog odbojkaškog saveza (CEV) povodom susreta vodstva osam europskih nacionalnih odbojkaških saveza na najvišoj razini u večernjim satima u utorak, 15. prosinca 2015. u hotelu Palace u Zagrebu.
Uz Aleksandra Boričića, predsjednika CEV-a i Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) na susretu su sudjelovali predsjednici europskih saveza Dancho Lazarov (Bugarska), Ozkan Mutlugil (Turska) ujedno i rizničar CEV-a, Metod Ropret (Slovenija), Milutin Popović (Bosna i Hercegovina), Cvetko Pajković (Crna Gora) te Petar Jovanovski (Makedonija).
"Uvjereni smo da će ovakvi susreti ubuduće pridonijeti razvoju niza novih zajedničkih aktivnosti i projekata u cilju prepoznavanja i ojačavanja odbojke na ovim prostorima, inače po broju igrača i igračica, prema podacima UN-a, najmnogobrojnijeg sporta na svijetu", naglasio je Boričić, predsjednik CEV-a. 
16. 12. 2015.
 
Izmjenjen i dopunjen Registracijski pravilnik Hrvatskog odbojkaškog saveza
Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza na svojoj sjednici održanoj 19. studenog 2015. donio je Odluku o izmjenama i dopunama Registracijskog Pravilnika Hrvatskog odbojkaškog saveza koju u integralnom obliku možete ovdje pogledati
16. 12. 2015.
Pizzeria Olimpik
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
zadnja promjena: 10. veljače 2016., 21,33