Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
Seniori i seniorke na pripremama za kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo
Seniori i seniorke na pripremama za kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvoSENIORKE IZJEDNAČENO PROTIV SLOVENIJE

Hrvatska muška i ženska seniorska reprezentacija uspješno provode početak priprema u Mariboru. Obje ekipe u mjesecu rujnu očekuju kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo 2018., te je cilj plasman na Europsko prvenstvo ostvariti u ovom kvalifikacijskom krugu.

Seniorke se nalaze u skupini s Portugalom, Slovačkom i Izraelom, a seniori s Litvom, Slovačkom i Izraelom. Prvi krug kvalifikacijskog turnira obje ekipe su u gostima, seniorke u Portugalu, seniori u Slovačkoj. Drugi kvalifikacijski turnir za obje ekipe održava se u Rovinju od 21. do 25. rujna u Rovinju u sportskoj dvorani Gimnasium.

U sklopu priprema ekipe imaju dogovoren veliki broj prijateljskih utakmica, pa su tako jučer seniorke odigrale utakmicu s reprezentacijom Slovenije. Utakmica je završila rezultatom 2:2 ( 24:26, 25:21, 23-25, 25:23), s time da treba naglasiti da naša reprezentacija nije nastupila u kompletnom sastavu. Naime, zbog lakših povreda izbornik Miroslav Aksentijević poštedio je Miju Jerkov, Miru Topić i Ivanu Miloš. 

Predsjednik Zdeslav Barač i dopredsjednik Mladen Pleše pratili su susret u Centru Draš, te dali podršku djevojkama i stručnom stožeru.

Više pogledajte ovdje.

25. 8. 2016.
Pizzeria Olimpik
Hrvatska juniorska reprezentacija odigrala posljednju prijateljsku utakmicu uoči puta na Europsko prvenstvo
Hrvatska juniorska reprezentacija odigrala posljednju prijateljsku utakmicu uoči puta na Europsko prvenstvo
Dva dana uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Slovačku naša ženska juniorska reprezentacija odigrala je u Centru Draš u Mariboru prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Francuske. Naše protivnice su ovog puta bile bolje i slavile u sva četiri seta koja su odigrana ( 25:16, 25:20, 25:21, 25:20).

Naše djevojke Europsko prvenstvo otvaraju u subotu, 27. kolovoza, utakmicom protiv Belgije. U našoj skupini koja se igra u Nitri su još i reprezentacije Slovačke, Turske, Francuske i Bugarske. Nakon odigranih utakmica u skupinama četiri najbolje ekipe iz svake skupine ( druga skupina se igra u Mađarskoj, Győr) odlaze u polufinale.

Podršku našim djevojkama pred odlazak na Europsko prvenstvo u Mariboru je svojim dolaskom dao predsjednik Zdeslav Barač u društvu dopredsjednika HOS-a Mladena Pleše i sportskog novinara HRT-a Miće Dušanovića, ujedino i dugogodišnjeg prijatelja naše odbojkaške obitelji.

Na Europskom prvenstvu Hrvatska će nastupati u sljedećem sastavu: Ivona Josipović, Nelli Ćopić, Ema Strunjak, Astrid Popić, Tea Kačić-Bartulović, Katarina Pavičić, Lea Cvetnić, Valentina Duspara, Zrinka Lada, Amanda Gaši, Ana Matić i Bruna Ana Vranković.

Stručni stožer čine: Marija Anzulović ( izbornik), Saša Ivanišević (trener), Frane Žanić (team manager), Šime Anzulović (fizioterapeut), Vladimir Jolić (statističar), Davor Cota (novinar).

Više pogledajte ovdje.

25. 8. 2016.
 
IČIĆI OPEN MASTERS 2016
IČIĆI OPEN MASTERS 2016
Na već poznatoj Ičićanskoj plaži, od 12. do 14. kolovoza 2016. godine, u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Opatija, odigrao se međunarodni turnir Ičići Open Masters 2016. Na turniru je sudjelovalo 17 muških te 9 ženskih ekipa. Predsjednik KOP Opatije Mladen Đorđević i glavni pokretač ovog događaja je zadovoljan odazivom, iako još traži način da se na pijesak privuče više ženskih parova. U dvoranskoj odbojci te na klupskim pjeskaškim natjecanjima, ženskih klubova je mnogo više nego muških, ali na turnirima po lijepoj našoj ih je uvijek manje, bez obzira na nagradni fond i mjesto odigravanja turnira.
Međutim, kvalitetom odbojke na Ičići Open Masters-u smo jako zadovoljni, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Bilo je igrača i igračica iz Slovenije, Srbije, Bosne, ali ipak najviše iz Hrvatske. Ove se godine prijavilo više ekipa iz Primorsko - goranske županije što smatramo najvećim uspjehom. To je dokaz da smo  ovaj atraktivan sport nakon mnogo godina uspjeli vratiti u ovaj kraj. Većina igrača  igra  preko zime odbojku u dvorani, ali nam je drago da preko ljeta nastavljaju s odbojkom na pijesku.

Više pročitajte ovdje.

Više pogledajte ovdje.

23. 8. 2016.
 
Pavle Milovanović - novi trener seniorske ekipe Olimpika
Pavle Milovanović - novi trener seniorske ekipe Olimpika
Nakon završenog natječaja 8. kolovoza 2016. i ukupno 12 zaprimljenih prijava za mjesto trenera, Odbojkaški klub Olimpik je nakon provedenih uvodnih razgovora uspješno odabrao novog trenera seniorske ekipe, gospodina Pavla Milovanovića.
Gospodin Pavle Milovanović je kao trener radio u više klubova u Bosni i Hercegovini, a to su: Odbojkaški klub Gradačac tadašnji član prve savezne lige, Odbojkaški klub Radnik član premier lige BIH s kojim je dva puta osvajao titulu prvaka države. Posebne rezultate gdin. Milanović je postizao u Akademskom odbojkaškom klubu Mladost u Zagrebu gdje je radio od 1994. do 2001. godine. U to vrijeme bio je uključen u rad svih ženskih selekcija, od mlađih dobnih kategorija do seniorske ekipe Akademičar, tadašnjim članom prve hrvatske odbojkaške lige. 

Više pročitajte ovdje.
22. 8. 2016.
 
Počele pripreme za Europsko prvenstvo 2017!
Počele pripreme za Europsko prvenstvo 2017!SENIORKE I SENIORI ZAPOČELI PRIPREME ZA EP

U Centru Draš u Mariboru, jučer su se okupile ženska i muška seniorska reprezentacija kako bi započeli ciklus priprema uoči kvalifikacijskih turnira za Europsko prvenstvo 2017.

Okupljanju su nazočili predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza gosp. Zdeslav Barač, dopredsjednik gosp. Mladen Pleše i koordinator razvoja gosp. Dejan Laninović.

Za seniorke put kvalifikacija počinje 16.9. u Portugalu gdje se igra prvi turnir u gradu Povoa de Varzim na kojem će igrati protiv Izraela, Slovačke i domaćina. Izbornik Miroslav Aksentijević okupio je sljedeće igračice: Maja Poljak, Ivana Miloš, Tamara Sušić, Beta Dumančić, Mia Jerkov, Mira Topić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Samanta Fabris, Jelena Alajbeg, Dinka Kulić, Ana Grbac, Bernarda Brčić, Rene Sain i Nikolina Božičević, a ponajboljih 12 imati će priliku boriti se na kvalifikacijskom turniru.

Mušku reprezentaciju prvi krug očekuje u Slovačkoj, a borit će se protiv domaćina, Latvije i Izraela.

Izbornik Igor Šimunčić okupio je reprezentativce u sljedećem sastavu: Petar Đirlić, Danijel Galić, Tin Mrakužić, Ivan Raič, Sven Šarčević, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Fran Peterlin, Hrvoje Zelenika, Inoslav Krnić, Leo Andrić, Mario Močić i Ivan Mihalj. Dizač Tsimafei Zhukouski pridružiti će se naknadno zbog trenutne ozljede leđa, a kapetan momčadi Igor Omrčen pridužiti će im se 1. rujna nakon završetka klupskog prvenstva Azije.

Nakon Slovačke i Portugala, obje reprezentacije doputovati će u Rovinj, gdje se održava drugi krug kvalifikacijskog turnira od 22.-25. rujna 2016.


FOTOALBUM
18. 8. 2016.
 
Upute za primjenu "Naknada za razvoj" za natjecateljsku sezonu 2016/2017
Registracijska komisija HOS-a, temeljem odredbe članka 4. Registracijskog pravilnika HOS-a u svrhu pravilne i cjelovite primjene odredbi članka 54., 55. i 56. koji reguliraju "naknadu za razvoj" pred predstojeći prijelazni rok daje upute koje možete pogledati ovdje.
11. 8. 2016.
 
„LEGICE“ OSIJEK NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH OSVOJILE ZLATO
„LEGICE“ OSIJEK  NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH OSVOJILE ZLATOProšlogodišnja pobjednička ekipa „Legica“ iz Osijeka, je u dvoranskoj odbojci u kategoriji 2001. i mlađe,  i ove godine na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu, osvojila zlato i ponovno, po tko zna koji put, svojom igrom i sportskim ponašanjem, predstavila svoj grad u najboljem svijetlu.

Kao potvrda uspješnosti protekle sezone, u kojoj su se ove djevojke okitile zlatom na Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje u Rovinju, te prvim mjestom na tablici 3. Seniorske lige regije istok, i ove su godine na SIM-u,  sa maksimalnim rezultatom od 2:0, savladale redom ekipe: Siska, Trogira, Vrsara i u konačnici, u finalu Splita. Srebro je pripalo ekipi domaćina Splita, a bronca Vrsaru.

Osvajanjem prvog mjesta na Državnoj završnici Sportskih igara mladih, „Legice“ su stekle i pravo nastupa i predstavljanja Hrvatske, na Međunarodnoj završnici SIM-a, koja će se održati 22-26.08. 2016. g. ponovno u Splitu. Prošle su godine, „Legice“ pobijedile prvakinje Srbije i BiH, te se kući vratile sa međunarodnim zlatom.

Ove godine im želimo puno sportske sreće i uspjeha i  na međunarodnoj završnici, te da svojom igrom, ponovno pokažu koliko se lijepo i kvalitetno odbojka može igrati. Sportske igre mladih spajaju sve ono što politika i socijalne prilike razdvajaju, i prikazuju svima kako djeca kroz sport i druženje ruše sve  predrasude i kako su pred nama svima bolja i ljepša vremena.  

Za ekipu „Legica“ ove su godine nastupile: Mika Grbavica, Ivana Lovrić, Jana Lukačević, Lea Bešlić, Josipa Hunjet, Nora Đurić, Dijana Karatović, Lara Matusina, Petra Dugandžić, Maria Karla Mak, Nina Milović, trenerica Mihaela Grbavica.

I ostale su slavonske ekipe bile uspješne, u muškoj kategoriji 2001. i mlađe ekipa Murse Osijek, osvojila je broncu, dok su u kategoriji 1998. g. i mlađe srebro osvojila ekipa Vallis Aurea iz Požege, a zlato ekipa Osijeka 06. Još su i na Državnoj završnici pijeska za godište 2001. i mlađe ostale igrati 2 igračice Čepina, Lara Matusina i Petra Dugandžić koje trenutno igraju finale.


FOTOALBUM
9. 8. 2016.
Gala - dodir pobjede
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
zadnja promjena: 25. rujna 2016., 22,22