Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
Švicarska - Hrvatska 0:3
Švicarska - Hrvatska 0:3
Iz Švicarske: Melita Lochert

Prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2013. izabranici Rade Malevića uspješno  su odradili svladavši u švicarskom Widenu, pred 2000 gledatelja Sportskog centra Burkertsmatt, švicarske reprezentativce 3:0 (25:21, 25:22, 25:20).

Daniel Bossart poentiro je za prvi bod i na noge podigao pola dvorane u Widenu koje je uspjela srušiti rekord posjećenosti švicarskih odbojkaških utakmica. Hominal nam poklanja servis i prvih 15 minuta prva postava Čuk, Sabljak, Raič, Galić, Vulin i Zhukouski uz Mladena Jurčevića koji premijerno nosi nacionalni dres  libera,  igra bod za bod.  Ispitivanje protivnika i želja za preciznošću rezultiraju s tri promašena servisa što domaćinu daje priliku da se odlijepi na + 6. Nakon time outa seriju Švicaraca nakratko prekida Zhukouski. Protiv Anđelka Čuka Švicarci ne nalaze rješenje cijeli set, a pohvalu svakako zaslužuje i Jurčevića za kojeg će izbornik Malević kasnije ustvrditi:
- Ovim nastupom Jurčević je definitivno opravdao poziv u reprezentaciju.
Od 31 minute jasno je da su Švicarci pročitani te naši okreću rezultat i osvajaju prvi set 25:21.

Drugi set otvara Ivan Raič na servisu za početna dva poena, no bod za bod igra se do 18:18  kada zbog nezgodnog doskoka iz igre izlazi Raič. Čuk na servisu, blok Zhukouski - Vulin i poentiranje Galića rezultiraju sa +3 za naše. Švicarci se vraćaju na -1 što je dovoljan razlog za time-out, nakon kojeg Čuk  na servis Galića prvo vara protivnički bok, a onda i poentira za 25:22.

Posljednji, treći set nije se puno razlikovao od drugog osim što je Peterlin dostojno zamijenio Raiča. Naša ekipa se odljepljuje nakon 11:11, te razliku povećava do konačnih 20:25 na radost brojnih hrvatskih navijača u dvorani.

- Zadovoljan sam igrom u bloku i obrani. Svim ostalim sam nezadovolja.  Mislim da je jedan dio ekipe neodgovorno ušao u utakmicu. Čini mi se da su podcijenili protivnika - komentirao je izbornik Malević, dok je kapetan Inoslav Krnić dodao:
- Dobro se osjećam jer smo pobijedili 3:0. Došli smo po pobjedu, a 3:0 to svakako jest. Kvalitetom igre nisam zadovoljan i to je nešto što moramo popraviti.
Kapetan Švicarske Joel Bruschweiler istaknuo je kako njegvi suigrači moraju zaboraviti rezultat i popraviti greške, te dodao:
Siguran sam da ćemo u uzvratu pobijediti. Pripremali smo se samo tri tjedna, neki igrači su nam se pridružili kasnije, trener još kasnije. Šteta je što razliku koju smo napravili u prvom setu nismo uspjeli zadržati.  Izbornik Carl McGown šturo je ocrtao utakmicu:
- Teško je bilo primjeniti taktiku i tehniku jer je Hrvatska bila jača momčad. Nisam zadovoljan obranom, a u napadu nismo imali dovoljno strpljenja.

Uzvratna utakmica igra se 19. svibnja 2012. u 18:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Daruvaru.

12. 5. 2012.
Pizzeria Olimpik
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 20. lipnja 2017., 17,07