Evo kako skinuti trajni lak (brzo, provjereno i jednostavno!)

skidanje trajnog laka

Ako ste u potrazi za nešto dugotrajnijim rješenjem od običnog laka, onda je trajni lak idealan za vas.

Osim što ćete imati uredne nokte, oni će izgledati potpuno prirodno jer se trajni lak nanosi u tankom sloju, stoga će djelovati poput običnog laka za nokte.

Tako će nokti biti sjajni dok god imate lak na njima.

Ukoliko je urađen na pravi način, trajni lak traje minimalno dva tjedna, odnosno sve dok nokti ne izrastu.

Sada se vjerojatno pitate – a što kada se na noktima vidi izrast?

Rado biste skinuli lak samostalno, no ne znate kako ili vam do sada niti jedan isprobani način nije funkcionirao.

Zapamtite – kod trajnog laka jedini ispravan način za uklanjanje je otapalom, odnosno acetonom, a nikako turpijom!

Kao i uvijek, mi vam donosimo isprobani način za brzo, jednostavno i učinkovito skidanje trajnog laka koje smo stekli višegodišnjim iskustvom.

 

Brzo i učinkovito skidanje trajnog laka

Za skidanje trajnog laka bit će vam potrebni:

– turpija

– aluminijska folija

– vatica

– polirni blok

– metalni pogurivač kožice

– odstranjivač laka sa što većim postotkom acetona ili, još bolje, stopostotni aceton

– ulje za njegu noktiju

  1. Najprije je potrebno isturpijati nokte do željene duljine. Također ih oblikujte po želji. Oblikovanje možete ostaviti i za kraj, no na ovaj način imat ćete manje posla prilikom uklanjanja trajnog laka.
  2. Ukoliko na noktima imate debeli sloj laka, bit će neizbježno lagano izrašpati nokte tako da skinete gornji sloj laka. Pri ovom koraku dobro pazite kako ne biste izrašpali sami nokat. Ukoliko često rašpate ploču nokta, ona će se ubrzo stanjiti, a kada se to dogodi pogotovo neće dobro primati trajni lak.
  3. Kada je sjaj gornjeg sloja laka uklonjen, aceton će lakše odraditi svoj posao tako što će bolje doprijeti do baze. Sada je važno dobro natopiti vaticu acetonom, staviti na svaki nokat po jednu i pritisnuti.
  4. Svaki nokat potrebno je zamotati u aluminijsku foliju. Sloj folije treba biti što deblji, odnosno omotati više puta oko prsta.
  5. Držite nokte s vaticom i folijom najmanje 15 minuta, a po mogućnosti i dulje.
  6. Nakon određenog vremena skinite foliju sa svakog nokta, ponovno pritiskajući uz kružne pokrete s jedne strane nokta na drugu te povlačeći vaticu prema dolje. To činite kako bi se trajni lak mogao odignuti s ploče nokta.
  7. Trajni lak će se ovim postupkom potpuno skinuti. Ako je i ostao poneki komadić na noktima, lagano ga uklonite pogurivačem kožice ili stavite novu natopljenu vaticu.
  8. Kada je lak u potpunosti uklonjen, potrebno je pobrinuti se za zdravlje i sjaj vaših prirodnih noktiju. Dobro operite ruke nježnim sapunom i vodom, osušite te ispolirajte nokte polirnim blokom. Tako ćete im vratiti prirodni sjaj.
  9. Kako bi se sjaj zadržao na noktima, nanesite ulje za njegu noktiju i kutikule te nježno umasirajte obuhvaćajući i kožu oko nokta. Nanesite kremu za ruke također masirajući i ostavite neko vrijeme da djeluje. Bilo bi dobro pustiti nokte neko vrijeme da odmaraju od bilo koje vrste laka kako bi prodisali.

Razlozi zbog kojih vam skidanje trajnog laka kod kuće ne uspijeva

Iz osobnog iskustva mogu potvrditi da je ovaj način skidanja trajnog laka djelotvoran. Ipak, postoji mogućnost da vam se lak možda neće uspjeti skinuti lak iz prve.

Ovo su neki od razloga zbog kojih je to tako.

 

1. Na noktima vam zapravo nije trajni lak

Iako ste možda uvjereni da imate trajni lak na noktima, to nije uvijek tako.

Ako se lak ne da skinuti ovom metodom, postoji mogućnost da je na noktima kombinacija trajnog laka i UV gela ili sami UV gel. Na taj način nemate kvalitetan trajni lak na noktima, već neku mješavinu koja će se teško skinuti.

Zbog toga je vrlo važno raditi nokte kod provjerene osobe i dobro se informirati o tome što stavljate na svoje nokte kako biste sačuvali zdravlje istih.

Slobodno ju pitajte sve što vas zanima – što stavlja na vaše nokte, priprema li ploču nokta prije stavljanja trajnog laka, njeguje li nokte na kraju i slobodno pitajte na koji način ona skida trajni lak s noktiju.

Ako je odgovor turpija, znate da radite nokte kod pogrešne osobe.

 

2. Ne koristite dovoljno jak aceton

Odstranjivač laka s niskim postotkom acetona neće biti adekvatno sredstvo za uklanjanje trajnog laka.

Zbog toga je najbolje koristiti 100% aceton ili eventualno odstranjivač s visokim postotkom acetona.

 

3. Stavljeno je više od dva sloja trajnog laka

Trajni lak nanosi se u jedan do dva sloja.

Sve preko toga otežava skidanje jer će na noktima biti predebeo sloj i samim time aceton ne može doprijeti do baze, a onda je potrepno izrašpati nokat.

Pri tome je potrebno posebno posvetiti pozornost da ne biste izrašpali ploču nokta.

 

Kako znati da je osoba koja vam radi nokte pouzdana?

Najprije smo naveli znakove loše urađenih noktiju, odnosno trajnog laka no kako biste mogli prepoznati one dobre morate znati nešto više.

Pročitajte koji su to znakovi da je osoba koja vam radi nokte pouzdana.

 

1. Lak vam traje minimalno 2 tjedna

Trajni lak s razlogom se zove trajni.

Takav lak niti u jednom trenutku ne smije pucati, odlijepiti se, odvajati se na vrhu i slično. Ideja je da ga ne mijenjate sve dok nokti ne izrastu, a predivnu manikuru ne uništi izrast.

Ako su nokti postojani minimalno 2 tjedna, na pravom mjestu radite nokte.

 

2. Trajni lak vam skida s otapalom

Iako je ovo već navedeno, ne može biti izostavljeno kada su u pitanju dobre strane osobe koja radi nokte.

Ukoliko dođete sa starom manikurom, a osoba vam trajni lak uklanja otapalom, to je odličan znak.

To znači da je osoba informirana i da zna koliko turpijanje može uništiti prirodni nokat.

 

3. Osoba skine lak do kraja i pripremi nokte za novu manikuru

Još jedna važna stavka jest ta da vam osoba koja skida trajni lak dobro pripremi nokat za novu aplikaciju tako što skine lak do kraja, naravno otapalom.

To je izuzetno važno ukoliko često radite nokte kako ne biste imali problema u budućnosti jer niti jedan dizajn neće izgledati lijepo na neravnim noktima.

Nokat mora biti potpuno čist i sjajan, kožica uklonjena, a koža oko nokta njegovana.

 

Zašto nam je to važno?

Odgovor je jednostavan – ukoliko želite imati pravilno urađene nokte, pažljivo ćete birati osobu koja ih radi.

Pouzdana osoba znat će brinuti o vašim noktima, neće ubrzavati proces rada tako da skida lak turpijom ili miješa više proizvoda, dobro će pripremiti nokat umjesto da radi nove nokte na staroj podlozi itd.

Imajte na umu da ćete kod takve osobe možda potrošiti malo više vremena ili novca dok radite nokte, ali to je mnogo bolji izbor nego da napravite nešto na brzinu i da niste zadovoljni.

Osim toga, zdravlje je u svakom smislu najvažnije, te iako vam to u ovom trenutku možda nije važno, na dulje staze sačuvat ćete zdravlje svojih noktiju.

 

Što smo zaključili kod skidanja trajnog laka

Nadamo se da ste uz ove savjete ponešto i naučili. Osim što sada znate kako pravilno ukloniti trajni lak, znate i kako odabrati pravu osobu koja će ga nanositi i kako prepoznati kada na noktima imate loš rad.

Nikako nemojte dopuštati da vam osoba turpija nokte jer ćete dugoročno imati veće probleme nego što mislite – nokat će vam s vremenom postati tanak poput papira. Također nemojte dopustiti da osoba miješa trajni lak i UV gel.

Neki to rade iz neznanja, odnosno kako bi trajni lak što dulje trajao.

Morate znati da će kvalitetan trajni lak koji je stavljen na očišćenu ploču nokta i samostalno dugo trajati.

Nemojte dopustiti niti da osoba miješa razne proizvođače, jer smatra da je to ,,sve isto” – nije.

 

Prepoznajte greške na vrijeme

Sad kada znate one najvažnije činjenice, imate dovoljno znanja da možete prepoznati kada vam netko radi nokte na nepravilan način.

Slobodno mu na to ukažite i recite kako vi ne želite raditi nokte na taj način. Kada pak nađete osobu koja sve radi pravilno, ne mijenjajte ju.

Uz nju ćete uvijek imati lijepe, ali što je najvažnije, dugoročno zdrave i njegovane nokte.