Najbrža pretraga po broju (mobitela ili telefona)

pretraga broj telefona

U ovo moderno doba i razvijenom svijetu, gotovo svaka osoba vjerojatno posjeduje mobitel i / ili telefon. Oni su nam i glavni komunikacijski alat. Zbog toga i činjenice da često primamo pozive s nama nepoznatih brojeva, nije čudno da koristimo pretragu po broju.

Ipak, mnogi pozivi mogu biti iritantni, a blokada pozivatelja ponekad nije dovoljna.

Isto tako možda se nakon nekog vremena ne sjećate s kim ste razgovarali pa želite provjeriti pretragom po broju telefona ili mobitela o kome se radi.

E pa zahvaljujući tako naprednim tehnološkim rješenjima u današnje vrijeme nije uopće problem napraviti pretragu vlasnika po broju pozivatelja.

Zato i imamo ovaj kratki vodič kojim će vam jasno pokazati kako to možete napraviti.

 

Zašto je danas lagano i brzo napraviti pretraživanje prema broju?

Ne tako davno, možda prije par desetljeća, ako ste željeli saznati pretragom po broju tko je vlasnik tog broja onda ste morali listati po dostupnim imenicima ili nazvati broj za informacije.

Danas pametni telefoni lako pohranjuju sve naše brojeve u uređaju ili na SIM karticama. No, to ne znači da vas i dalje ne mogu zvati s broja koji nije u vašem imeniku.

I tu dolazimo do pojma tzv. „reverse phone lookup“, odnosno obrnute pretrage koja je ustvari pretraga vlasnika i njegovih informacija prema broju mobitela ili telefona. Ovakvo obrnuto pretraživanje može biti korisno prije nego uzvratiti propušten poziv ili ako vas netko zove više puta s tog nepoznatog broja.

 

Kako napraviti brzu i točnu pretragu po broju telefona ili mobitela

Mi za ovu pretragu preporučujemo dva dostupna online imenika. Prvi je imenik od najvećeg hrvatskog tele operatera. Na njemu smo najbrže i najefikasnije uspjeli preko broja telefona ili mobitela pronaći vlasnika. Inače što se tiče pregleda najboljih online imenika provjerite naš detaljan članak o telefonskim imenicima.

Dakle otvorite poveznicu na Tportalu za detaljno pretraživanje upisivanje broja. Poveznica => https://imenik.tportal.hr/show?action=pretraga&type=pretraziPoBroju

imenik pretraga

Odaberete pozivni broj od broja za koji pretražujete. U drugu kućicu upišete nastavak broja nakon pozivnog. Prepišete kod koji je prikazan na slici i kliknete na traži. Dakle, vrlo brzo i jednostavno možete naći vlasnika ako je izlistan u imeniku.

Druga opcija je centralni imenik Republike Hrvatske. Kada se otvori početna stranica odmah na vrhu ćete uočiti praznu kućicu. Imenik se nalazi na ovoj poveznici => http://www.imenik.hr/imenik/index.html

pretraživanje

U praznu kućicu upisujete cijeli broj telefona, mobitela ili telefaksa bez dodanih znakova poput crtica i kliknete na traži. Ako je broj izlistan u imeniku onda će se prikazati vlasnik.

 

Korištenje Google pretraživanja

Ukoliko je prethodna pretraga bila neuspješna i broj nije u imeniku onda je ova najpopularnija tražilica današnjice iduća opcija. Naime ova tražilica ima podatke od milijardi web stranica i ono najbolje potpuno je besplatna i uvijek dostupna.

Jednostavno u tražilicu upisujete broj, zajedno s pozivnim, i stisnete tipku enter ili kliknete na Google pretraživanje. Pregledate prikazane rezultate istraživanja i tražite je li se neki poklapa s brojem.

Ako je broj od nekom poduzeća onda su jako dobre šanse da ćete pronaći podatke od tog poduzeća. Također, ako netko ima javni profil na društvenim mrežama sa svojim brojem onda ćete i to ovdje vidjeti.

 

Za kraj

Propušteni pozivi s nepoznatih brojeva mogu biti skupi kada uzvratite poziv, a ne znate tko vas je zvao i od kuda. Neki od nas se ne vole javljati na nepoznate brojeve jer ne znaju tko je s druge strane, što nudi ili što treba. Nekad je rješenje predati zahtjev operateru za uvrštavanje u registar NE ZOVI.

Možda je rješenje u određenim situacijama i blokada broja ili prijava poziva s nepoznatih brojeva svom operateru. Srećom dostupnost online informacija olakšava pretraživanje vlasnika broja.

Uglavnom, zbog različitih razloga radimo istraživanje prema broju pozivatelja. Važno je znati da je uz to moguće raditi i pretrage po imenu i prezimenu ako recimo tražite broj određene osobe. U svakom slučaju gore navedene opcije su najbrže, najtočnije i jednostavne.

Sretno pretraživanje!


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.