Evo koji su najinteligentniji horoskopski znakovi (pametnjakovići?!)

najinteligentniji znakovi

Svakog od nas krase određene karakterne osobine koje se često opisuju i predviđaju horoskopom. S obzirom da postoji čak 12 horoskopskih znakova onda je jasno i zašto je moguće da su neki znakovi inteligentniji od drugih.

Što je uopće inteligencija?

Britannica inteligenciju definira kao specifičnu mentalnu kvaliteta koja se sastoji od brzog učenja prema stečenom iskustvu, zatim brzog prilagođavanja prema novonastalim situacijama, sposobnosti  jasnog razumijevanja i korištenja apstraktnim konceptima te upotrebom znanja za manipulaciju okolinom (1).

Neovisno spadate li pod autoritativne ili možda emotivne znakove, odnosno s kojim znakovima ste kompatibilni, dobro je znati kada je u pitanju inteligencija kako stoje stvari.

 

Koji su to najpametniji znakovi?

Astrolozi tvrde da su najpametniji znakovi Vodenjak i Škorpion. Razlozi kod Vodenjaka su što osobe pod tim znakom imaju visoku razinu analitičke inteligencije. S druge strane osobe u znaku Škorpiona imaju pronicljivu pamet, odnosno najbolji su kod realnih procjena, koje donose hladnokrvno te u razumijevanju svijeta i okoline.

Naravno, to ne treba uzimati zdravo za gotovo. Pa tako astrolozi iz Mayo škole astrologije tvrde da su Blizanci i Vage vrlo inteligentni znakovi, a Rakovi i Ribe da imaju vrlo visoku razinu emocionalne inteligencije (2).

Iako je jedno istraživanje pokazalo da su osobe koji vjeruju u astrologiju manje inteligentne i više narcisoidne, astrologija je sve popularnija (3).

Zašto?

Istraživanja su pokazala da kada su društva ili pojedinci pod stresom oni će se vjerojatnije koristiti astrologijom jer im to služi kao razonoda i odmak od stresa (4).

 

Dosta filozofije, ovo su najinteligentniji znakovi


1. Vodenjak

Njega ćete naći na svim mogućim popisima najinteligentnijih znakova. Osobe koje pripadaju ovom znaku po svojoj prirodi su intelektualci. Hladnokrvni, racionalni i vrlo inovativni. Vrlo brzo povezuju sve dostupne informacije, vole istraživati i na kraju su često u pravu. Ponekad su arogantni i misle da su superiorni u odnosnu na ostale.


2. Škorpion

Škorpioni su jako pametni i još hladnokrvniji od vodenjaka. Ali ne dajte da vas njihov izgled hladnokrvnosti zavara jer su strastveni iznutra. Oni su skloni osporiti sve teorije i zaključke ukoliko nemaju dovoljno dokaza ili oni to tako misle. Ne prihvaćaju pojašnjenja dok nisu 100% uvjereni u njih. Po svojoj prirodi su vrlo znatiželjni, intelektualni i uporni.


3. Jarac

Jarci su vrlo uporni jako vrijedni i praktični. Ako vam treba kolega za rad na nekom projektu ili studentskom zadatku onda tražite Jarce. S njima nećete promašiti! Uvijek daju sve od sebe, jednom kada nešto nauče onda su pravi majstori u tome. Ponekad su pre tvrdoglavi, ali njihova sposobnost i naporan rad jasni su znakovi da raspolažu natprosječnom inteligencijom.


4. Vaga

Ovaj znak ima visoku intelektualnu sposobnost i brzo razmišljanje pa svakako spada među inteligentnije horoskopske znakove. Vage žive u ravnoteži života i misli, vole sve vagati te donositi uravnotežene odluke. Emotivne su, žive često u mašti, ali imaju uvijek inteligentne odgovore i reakcije. Ponekad traženje ravnoteže utječe na odgovore koji su filozofski.


5. Rak

Rakovi su isto tako vrlo inteligentni. Razlike u odnosu na prethodne navedene znakove je što je njihova inteligencija emocionalna. To znači kako su odlični u komunikaciji, razumijevanju i pružanju podrške i empatije. Sve te kvalitete potvrđuju visoku razinu emotivne inteligencije, što je vrlo rijetka osobina, a zato i vrlo poželjna.


I na kraju

Svaka osoba pa tako i svaki horoskopski znak ima određene karakterne osobine koje ga obilježavaju. Postoje razne vrste inteligencije, ona može biti prirodno urođena, ali dio se može usvojiti, odnosno unaprijediti kroz iskustvo, učenje i općenito životom.

Međutim, činjenica je kako, a prema astrolozima, ipak postoje znakovi koji malo češće odskaču po pitanju prirodne inteligencije, kognitivnih sposobnosti te intuicije.

Ukoliko niste rođeni u nekom od nabrojanih znakova nemojte očajavati! To ne treba značiti ništa. Valja znati kako postoji teorija višestruke inteligencije pa tako g. Gardner, psiholog i profesor sa Sveučilišta Harvard, tvrdi kako postoji osam vrsta ljudske inteligencije (5):

  • Prostorna
  • Tjelesno-kinestetička
  • Glazbena
  • Jezična
  • Logičko-matematička
  • Interpersonalna
  • Intrapersonalna
  • Naturalistička

Dobre su šanse da se svi u nekim područjima snalazimo bolje, a u nekima lošije. Uostalom, proguglajte malo osobe s najvišim kvocijentom inteligencije ili možda najuspješnije ljude svijeta pa ćete vidjeti da su vjerojatno svi horoskopski znakovi podjednako zastupljeni.

Trebate li više detalja onda provjerite naš zanimljiv i detaljan članak o horoskopskim znakovima. A usput provjerite i našu rang listu TOP 5 najboljih horoskopskih znakova.