Pufas odstranjivač plijesni u spreju: recenzija i naše iskustvo nakon više godina korištenja

Recenzija PUFAS ODSTRANJIVAč PLIJESNI U SPREJU

Borba s plijesni u domu može biti frustrirajuća, ali s pravim saveznikom i taj problem možemo eliminirati. Nakon višegodišnje upotrebe, donosimo detaljnu analizu, opis kvalitete i vrijednosti koje Pufas nudi u borbi protiv plijesni.

Naša ocjena
Učinkovitost
Kvaliteta
Cijena
8.2
Kvalitetan
Prednosti
✅ Brzo i temeljito uklanja plijesan
✅ Efikasno na različitim podlogama
✅ Izbjeljuje i dezinficira
Nedostaci
❌ Neugodan miris
❌ Sadrži klor
❌ Može biti štetno na određenim podlogama
Informacije o proizvodu
90%
Vrlo efikasno
preko 90% recenzija koje smo pronašli je pozitivno
50%
Cijena i miris
50% prigovora odnosi se na cijenu ili miris prilikom korištenja
Različite veličine pakiranja
Pakiranja u spreju dolaze u veličinama 250mL, 500ml i 1L.
Sadrži klorid
Proizvod sadrži natrijev hipoklorit u koncentraciji većoj od 3% i manjoj od 5% aktivnog klora.
Proizvođač
Proizvodi PUFAS Werk KG iz Njemačke.

Detaljna recenzija proizvoda

1.  Kako i zašto smo odabrali Pufas odstranjivač plijesni

Pufas - odstranjivač plijesni
Pufas – odstranjivač plijesni

Plijesan je čest problem u svim domaćinstvima, pa tako i našem. Posebno je to slučaj u vlažnim područjima, npr. kupaonicama, ili područjima oko prozora. Mnogi proizvodu obećaju efikasno i trajno rješenje, no u realnosti je to drugačije. Za trajno rješavanje problema potrebno je konzultirati stručnjake. A za privremeno rješenje odlučili smo se na ovaj proizvod prema preporuci prijatelja. Nakon više godina korištenja kod nas se pokazalo da ovaj sprej zaista pomaže.

2. Proizvođač

PUFAS je renomirani njemački proizvođač širokog spektra proizvoda za poboljšanje doma, uključujući boje, ljepila, proizvode za uklanjanje plijesni, te razne specijalizirane premaze i obrade za unutarnje i vanjske površine. Za više informacija o PUFAS-u i njihovim proizvodima, posjetite njihovu službenu web stranicu.

3. Opis proizvoda i specifikacije

Uputa i opis proizvoda
Uputa i opis proizvoda

PUFAS odstranjivač plijesni u spreju je proizvod namijenjen brzom i temeljitom uklanjanju plijesni, algi, bakterija i drugih mikroorganizama s različitih površina u domaćinstvu.

Specifikacije i sadržaj

  • Veličina pakiranja: Dostupan u 250ml, 500ml i 1L pakiranjima, što ga čini praktičnim za upotrebu u kućanstvu i profesionalne svrhe.
  • Aktivni sastojci: Sadrži aktivni klor, koji omogućava brzo djelovanje protiv plijesni i snažan efekt izbjeljivanja, uz istovremeno dezinficiranje tretiranih površina.

Primjena

  • Učinkovito uklanjanje plijesni: Brzo uklanja plijesan s raznih površina poput zidova, stropova, fuga, keramičkih pločica i drugih mineralnih površina.
  • Dezinfekcija: Osim što uklanja plijesan, proizvod također dezinficira tretirane površine, eliminirajući bakterije i alge, što pomaže u sprječavanju ponovne pojave plijesni.
  • Primjena u različitim prostorima: Može se koristiti u kupaonicama, kuhinjama, podrumima i drugim područjima koja su sklona vlazi i razvoju plijesni.

Mjere predostrožnosti

Prilikom korištenja PUFAS Odstranjivača plijesni u spreju važno je poduzeti mjere sigurnosti, uključujući nošenje zaštitne opreme (rukavice, maske) i osiguranje dobre ventilacije prostorije tijekom i nakon upotrebe. Također, potrebno je pažljivo pročitati i slijediti upute proizvođača.

Za više detalja o upotrebi i sigurnosnim uputama, preporučuje se posjetiti službenu web stranicu PUFAS-a ili pažljivo proučiti etiketu i tehnički list proizvoda.

4. Cijena

Odstranjivači plijesni u spreju
Odstranjivači plijesni u spreju

Cijena ovisi o veličini pakiranja. Mi smo uzeli najveće pakiranje od 1L jer je bilo na akciji sniženo 40%.

Za pakiranje od 250ml cijene se kreću oko, 8 eura, za pakiranje 500ml oko 11  eura i za najveće pakiranje su oko 16 eura.

Proizvod je dostupan u gotovo svim većim prodavaonicama s mješovitom robom, alatima ili robom za domaćinstva. Možete naručiti i preko web shopova.

Usporedba cijena sličnih proizvoda (pakiranje 500 ml)

PUFAS Odstranjivač plijesni
€10,21
MELLERUD Sredstvo protiv plijesni
€9,28
BISON Sredstvo za uklanjanje plijesni Air Max
€6,15
CERESIT Sredstvo protiv plijesni
€10,92
ISKRA Odstranjivač plijesni
€10,60

5. Kvaliteta, iskustvo i rezultati korištenja

Plijesan na zidu prije i poslije tretiranja.
Plijesan na zidu, lijevo prije tretiranja, desno poslije tretiranja. Razmak između slika je cca 30 minuta.

Područje na kojem uočite plijesan pošpricajte s udaljenosti cca od 15 do 25 cm. Pustite da djeluje i nakon pola sata isperite spužvicom umočenom u toplu vodu. Ako uočite da nije otišla sva plijesan možete ponoviti cijeli postupak.

Važno je pridržavati se točnih uputa o korištenu, zatim dobro provjetravati prostor i naravno, koristiti zaštitu (obavezno masku za lice i oči i rukavice, a prema mogućnosti i zaštitno odijelo).

Kratko pretraživajući forume, trgovine s recenzijama i povratne informacije korisnika, gotovo svi su zadovoljni učinkom i djelovanjem. A u tu kategoriju spadamo i mi.

Zaključak: Radi se o kvalitetnom proizvodu s rokom trajanja do 5 godina. Zadovoljava efikasnošću, brzinom djelovanja i trajnošću. Nakon tretiranja još neko vrijeme ostaje neugodan miris, ali on nestaje nakon 2-5 sati uz provjetravanje prostora. Cijena je konkurentna u odnosu na ostale slične proizvode.

Ostavite u komentarima i vaša iskustva s ovim proizvodom.


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.