Vileda Turbo Mop recenzija: naše iskustvo nakon 2 godine korištenja

vileda turbo recenzija

Turbo Mop Box, popularniji kao Vileda Trubo, od istoimenog proizvođača – Vilede, kvalitetan je proizvod koji bi trebao imati mjesto u svakom domu. Nakon više od dvije godine korištenja možemo sa sigurnošću potvrditi da se radi zaista o kvalitetnom proizvodu.

Naša ocjena
Učinkovitost
Kvaliteta
Cijena
8.0
Kvalitetan
Prednosti
✅ Efikasnost
✅ Jednostavno održavanje
✅ Kvaliteta
✅ Izdržljivost
Nedostaci
❌ Cijena
❌ Buka
❌ Novi modeli su lošiji
❌ Jedna krpa u pakiranju
Informacije o proizvodu
90%
Mišljenja korisnika
Više od 90% korisnika je zadovoljno
99%
Uklanja bakterije
Prema proizvođaču uklanja čak 99% bakterija
Dimenzije posude
Približno 47 x 27 x 28 cm (DxŠxV)
Teleskopska drška
Prilagodljive duljine od 86 cm do 120 cm (skupljena 55 cm)
Širina krpe
Širina krpa (mopa) je oko 30 cm

Detaljna recenzija proizvoda

vileda turbo mop set
Turbo Mop Box od Vilede

1.  Kako i zašto smo odabrali taj proizvod

Vileda Turbo Mop Box kupili smo ponajprije jer nam je trebalo nešto efikasno i kvalitetno za čišćenje različitih vrsta podova. Nakon malo proučavanja, odabir je pao na Viledu turbo. Nakon više od dvije godine korištenja, došlo je vrijeme da napišemo svoje iskustvo u korištenju. Nama osobno je ovaj proizvod više nego koristan, prije svega jer puno brže i lakše čistimo podove. No, u startu trebamo napomenuti kako postoje različite inačice ovog mopa. Mi smo koristili Turbo Mop Box (tako se i službeno zove na stranicama proizvođača), a koji je, po našem mišljenju, ujedno i najbolji izbor. Postoje i druge inačice, nama su poznate i Vileda Turbo Mop Smart te Vileda Easy Wring & Clean.

Vileda Turbo u akciji

2. Proizvođač

Vileda je renomirani globalni brend poznat po svojim inovativnim i kvalitetnim proizvodima za čišćenje domaćinstva. Osnovan sredinom 20. stoljeća, Vileda je dio njemačke multinacionalne korporacije Freudenberg Group. Specijalizirani su za proizvodnju širokog spektra proizvoda, uključujući krpe, mopove, metle i četke. Glavni fokus je na razvoj rješenja koja olakšavaju svakodnevne kućanske poslove, čineći čišćenje bržim, efikasnijim i ekološki prihvatljivijim.

3. Opis proizvoda i specifikacije

dimenzije turbo mop drške i krpe
Širina krpe za brisanje i teleskopskog štapa

Vileda Turbo mop i posuda s mehanizmom za cijeđenje predstavljaju kvalitetan sustav za čišćenje različitih vrsta podnih površina uključujući keramičke pločice, laminat i drvene podove. Inovativni dizajn omogućuje čišćenje bez kontakta s prljavštinom i/ili ručnog cijeđenja krpe.

 • Materijal krpe: Visokokvalitetna mikrovlakna za učinkovito prikupljanje prljavštine i tekućina.
 • Mehanizam za cijeđenje: Pedalni mehanizam koji omogućava jednostavno cijeđenje vode iz mopa.
 • Kapacitet posude: Otprilike 6 litara.
 • Rotacija mopa: 360° za jednostavno čišćenje ispod namještaja i u kutovima.

Mjere

 • Dimenzije posude: Približno 47 x 27 x 28 cm (DxŠxV).
 • Dužina drške: Teleskopska drška prilagodljiva od 86 do 120 cm.
 • Širina mopa: oko 30 cm.
 • Težina seta: Oko 2,5 kg.

Sadržaj pakiranja

 • 1 x Mop s mikrovlaknima
 • 1 x Posuda s pedalom za cijeđenje

4. Cijena i garancija

Cijene seta kada smo kupili prvi primjerak bile su oko 250 kuna (33 eura). Mi smo tada naš primjerak kupili na akciji za 150 kuna (20 eura). Sada se cijene kreću od min 26 eura do 40 eura. Zadnji primjerak novije generacije naziva Easy Wring & Clean kupili smo prije nekoliko dana za 23 eura na akciji. Nismo ga kupili jer nam stari nije dobar, nego ćemo taj novi koristiti u apartmanu na moru, a bilo je jako povoljno na akciji. Proizvod nema garanciju, međutim naručite li preko internet web shopa onda imate 14 dana za vratiti proizvod ako nije ispravan. Za ostale opcije vraćanja provjerite izravno na prodajnom mjestu.

Usporedba s cijenama sličnih proizvoda:

Vileda Turbo Mop
€39,79
Zilan Čistač za podove
€13,95
Lamart set za brisanje podova
€21,10
Heinner mop za čišćenje Vanora
€18,45
X mop za pranje podova
€19,00
Lamart set za čišćenje LT8054
€43,68
Vileda UltraMax mop
€22,99

5. Kvaliteta i iskustva

nova i stara turbo vileda
Lijevo: Turbo Mop Box (koji smo koristili), Desno Easy Wring & Clean (noviji model)

Nakon više od dvije godine rada s Vileda Turbo Mop setom naša iskustva su vrlo pozitivna. Ovdje ponovno želimo napomenuti da se radi o starijem setu. U prodaji se mogu naći i noviji setovi Vileda Turbo Mop Smart i Vileda Easy Wring & Clean. A ovaj posljednji smo tek kupili i moramo ga dobro testirati, ali na prvu čini se ipak lošije kvalitete i s manje funkcionalnosti nego stariji model Turbo Mop Box. Inače, moramo priznati da nam nije baš jasno čemu te nove inačice i čemu te neke promjene (da ne kažemo nedostaci) kod novih inačica.

 • Izdržljivost: prvo što moramo pohvaliti je dugotrajnost Turbo Vileda mopa, posebno kada je riječ o kvaliteti izrade drške i posude za cijeđenje. Materijali korišteni u proizvodnji su očito čvrsti i dizajnirani da izdrže redovnu upotrebu. Mehanizam za cijeđenje i dalje radi, što je odlično s obzirom na dvotjedni tretman koji ima kod nas u posljednje gotovo tri godine. Bilo bi odlično da u paketu bude barem još jedan set krpe za čišćenje. One nisu baš jeftine, a ovisno o količini i uvjetima čišćenja, vjerojatno ih je dobro mijenjati nakon 6 mjeseci.
 • Učinkovitost čišćenja: Mikrovlakna od kojih je krpa za brisanje imaju dobru apsorpciju i kvalitetno skupljaju prljavštinu, prašinu i tekućine, što nam omogućuje jako dobro čišćenje podnih površina, a bez velikog napora. Ono što nam se ne sviđa što se ponekad krpa ne ocijedi dovoljno, pa ponekad previše navlaži pod.
 • Inovativni mehanizam: Ne znamo je li i dalje inovativan jer sve je više proizvoda s istim ili naprednijim mehanizmom, međutim pedalni mehanizam za cijeđenje posebno olakšava i ubrzava cijeli proces čišćenja. I to je ono što nam je bilo najbitnije kod inicijalne kupovine proizvoda, da možemo lako iscijediti višak vode iz krpe bez potrebe saginjanja, diranja krpe i nekog težeg fizičkog napora. Na starijem modelu, koji imamo, vrh drške se zaokreće zajedno s mehanizmom za cijeđenje što je odlično jer se može čvrsto držati drška. Na novom modelu Easy Wring & Clean toga nema, pa se drška treba lagano okružiti šakom prilikom cijeđenja što je malo nezgodnije rješenje. Samo cijeđenje zna biti dosta bučno, pa ako malo „žešće“ stišćete pedalu dok cijedite vjerojatno će ju čuti i stanari ispod vas. Na novijem modelu je taj mehanizam malo tiši, ali vidno lošije kvalitete.

6. Rezultati

mehanzam kod turbo vilede
Robusni mehanizam Vilede Turbo

Set je i dalje u odličnom stanju i često ga koristimo. Odlično i brzo čisti sve površine, a bez većeg fizičkog napora, prljanja ruku. Pa se tako soba od cca 20 kvadrata može kvalitetno pobrisati u roku od 1 minute uz dva cijeđenja! Novi set je drugačije veličine, napravljen od tanje plastike, nema rotirajući dršku na vrhu, ima malo veću posudu i krpu bijele boje. Ne možemo još suditi potpunosti o kvaliteti novog seta jer smo ga tek počeli koristiti, ali za sada nam se stariji model čini znatno kvalitetnijim. No, to sve su jako male sitnice i ovise od korisnika do korisnika. Generalno smo jako zadovoljni s našim setom i zato smo se odlučili kupiti i još jedan novi.

7. Zaključna mišljenja

vileda turbo usporedba
Lijevo: Easy Wring & Clean, Desno: Turbo Mop Box

Većina korisnika s kojima smo komunicirali su izrazili zadovoljstvo s lakoćom korištenja i efikasnošću Turbo Vileda kompleta. Posebno ističu kako olakšava čišćenje, smanjuje vrijeme potrebno za čišćenje.

Iako su većinom pozitivna, neka iskustva ukazuju na potencijalne nedostatke, kao što su poteškoće s trajnošću određenih dijelova ili s mehanizmom za cijeđenje koji može s vremenom oslabiti. Neki korisnici su također izrazili želju za poboljšanjima u dizajnu ili dodatnim krpicama uključenim u paket.

Naša mišljenja:

Bruno: unatoč sitnim nedostacima i novim, pomalo zbunjujućim serijama, koje se na prvu čine manje kvalitetnima, mogu definitivno preporučiti model Turbo Mop Box. Najbolje je što se zaista brzo i efikasno može očistiti bilo koja vrsta površine preporučuju ovaj komplet.

Antonija: složila bih se, definitivno se isplati. Naravno, postoje i drugi slični proizvodi, ali prije kupovine trebali biste ga proučiti ili još bolje isprobati. Na slikama svi izgledaju lijepo, ali tek kod isprobavanja se može vidjeti i osjetiti razlika. Model koji smo mi koristili je neosporno kvalitetan, od “jačih” materijala i s nekim sitnim (ali bitnim!) dodatnim opcijama.

Samo zapamtite da se radi o Vileda Turbo Mop Box modelu, jer modeli  Vileda Turbo Mop Box Smart i Vileda Easy Wring & Clean se na prvu čine ipak manje kvalitetnima.

Vremenska linija korištenja

Inicijalno korištenje
Status proizvoda: Novo
  Sve uredno funkcionira
  Krpa za brisanje je čista
  Drška čvrsta i u redu
Šest mjeseci
Status proizvoda: Vrlo dobro
  Kanta i mehanizam rade odlično
  Krpu treba zamijeniti
  Drška je u redu
Dvije godine
Status proizvoda: dobro
  Kanta i mehanizam u solidnom stanju
  Drška je malo olabavila
  Promijenili 4 krpe u međuvremenu

Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.