23 Odlična poklona za vjenčanje – top ideje!

pokloni za vjenčanje

Koji poklon kupiti za vjenčanje često je pitanje svih uzvanika. Ipak je vjenčanje jedan od najposebnijih dana u životu svih nas.

Međutim, kupovanje poklona za vjenčanja može biti ponekad stresno, a uz to dodatno iziskuje vrijeme za odabir i kupovinu.

Poklon za vjenčanje u većini slučajeva je novac! No, ovdje ćemo, uz informaciju koliko zapravo novca treba potrošiti, pokušati navesti i neke odlične, a jedinstvene ideje kao poklon mladencima za vjenčanje.

I nije bitno jeste li na vjenčanju kao kum, kuma, roditelji, brat, sestra, bratić, prijatelj… ovdje ćete sigurno pronaći nešto zanimljivo.

Jeste li znali da brak kao institucija star preko 4.000 godina?

Prvi dokazi ceremonije vjenčanja zabilježeni su 2.350 godine prije Krista u Mezopotamiji. Zato svi razumijemo i shvaćamo važnost tog posebnog dana u životu mladenaca.

Našim poklonom poručujemo koliko ih volimo i koliko im želimo sve najbolje u zajedničkom životu.

Poklon je nešto što mladenci rado pamte, stoga birajte pažljivo!

Obavještajnom stručnom analizom izradili smo listu posebnih unikatnih ideja za poklone povodom vjenčanja.

Sigurno smo da ćete pronaći nešto ili barem potaknuti na razmišljanje o idealnom poklonu novom bračnom paru. U početku ćemo prikazati listu najčešćih vjenčanih poklona, a nakon toga i našu listu nakon koje ćete, u najgorem slučaju, dobiti vrhunske ideje!

Nadamo se kako će vam biti od pomoći prilikom odabira dara.(ako kliknete na neke od poveznica i kupite nešto moguće da ćemo ostvariti manju proviziju)

 

Koliko potrošiti na poklon za vjenčanje?

Prvo pitanje koje nam se postavlja je koliko novaca dati ili koliko novaca trebamo potrošiti? Prema nekim istraživanjima kako vrijeme prolazi tako odvajamo sve više sredstava za vjenčani dar.

To ovisi o trenutačnoj financijskog situaciji, o odnosu s vjenčanim parom i u kojem svojstvu prisustvujete vjenčanju.

Amerikanci i neke zapadno europske zemlje preporučuju 1000+ kn ako ste blizak prijatelj ili bliži rođak mladencima. Ako ste prijatelj ili rođak onda je to 800+ kn. 

Za ostale je to 700+ kn. Ako ste pak u svojstvu kuma ili kume, e onda je ta cifra naravno nešto veća… To dodatno ovisi i o dogovoru s mladencima i nekim ostalim mogućim troškovima koji prethode samom činu vjenčanja.

Uglavnom, neki minimalni iznos potrošnje za vjenčanje kreće od 50 eura.

 

Koji su tradicionalni vjenčani pokloni?

Prvo ćemo krenuti s popisom ustaljenih tradicionalnih poklona za vjenčanje.

Tradicionalno je s razlogom jer se radi o poklonima koji su poželjni, te ih mladenci najčešće i priželjkuju.

Lista tradicionalnih poklona:

  • Novac
  • Nakit
  • Putovanje
  • Boca kvalitetnog pića
  • Namještaj
  • Ručnici / Jastuci / Posteljina / Deke Parfemi

Bitno je napomenuti kako ovi pokloni nipošto ne trebaju biti nezanimljivi. Kao primjer niže naveli smo i jedan način kako možete pokloniti novac, a da to bude ujedno i zanimljivo! Isto tako, svi darovi mogu se kombinirati međusobno ili s nekim od poklona koje ćemo navesti u nastavku teksta.

 

Zanimljive ideje vjenčanih poklona za mladence

kovčezi

Set kovčega za putovanje

Kako mladenci vjerojatno idu na medeni mjesec onda će im ovaj poklon odlično doći. Možete kupiti kvalitetni, elegantni i moderni set kovčega za nju i njega. Ovaj poklon nema roka, a bit će od koristi mladencima jako jako dugo.


umjetnička slika

Umjetnička slika

To može biti slika nekog kvalitetnog i poznatog umjetnika, ali možete se odlučiti i na portret mladog para koji možete uokviriti sa kvalitetnim okvirom. Zamislite samo kako će par uživati u jutarnjim kavicama i druženjima uz pogled na to umjetničko djelo. Pokušajte samo pripaziti uklapa li se to u ukus vaših mladenaca.


poklon bon

Spa i wellness poklon kartica

Super poklon, naročito ukoliko mladenci imaju takvih tendencija. Zaista ima pregršt opcija u smislu mjesta i u smislu vrsta usluge. U svakom slučaju nećete promašiti s ovim. Vjenčani par moći će uživati opuštajući se u nekoj predivnoj spa oazi.


Stolić za serviranje pića

Velika je vjerojatnost da par nema ovakav stolić u svom budućem domu. Osim što je izrazito koristan prilikom raznih kućnih proslava, večera, ručkova i sl., on predivno izgleda i može uljepšati svaki prostor. Može se smjestiti u kuhinju, dnevnu sobu, blagovaonu…


Kuhinjska pomagala

Kuhinja je srce svakog doma i bez pomagala ona ne može pravilno funkcionirati. Srećom ovdje je velik izbor; od sokovnika, aparata za kavu, tostera, mikrovalne, miksera, raznih rezača, preko seta tanjura, posuđa, seta noževa, seta čaša i sl. Sigurno dovoljno dobro poznajete vjenčani par i znate što bi im moglo dobro doći.


Spa košare za nju i njega

Ovo je uvijek poželjan i kvalitetan dar. Spa košare za nju i za njega koje se sastoje od niza kvalitetnih proizvoda. Za nju to može biti set za tuširanje, mirisne soli za kupke, mirisne svijeće, za njega set za brijanje, kvalitetan aftershave, krema, parfem i sl.


vatromet

Vatromet

Naravno, ovisi gdje mladenci slave, odnosno postoji li mogućnosti organizirati kvalitetan vatromet. Ako postoji onda ovo može biti jako lijepo iznenađenje i to ne samo za mladence nego i za sve ostale goste. Divan pogled na vatromet uz čašu šampanjca mladenci sigurno neće zaboraviti!


sportske tenisice

Sportska / Rekreativna oprema

Ukoliko su novopečeni mladenci sportaši ili rekreativci onda sportska oprema može biti odličan vjenčani dar. Ako vole trčati onda im možete pokloniti tenisice za trčanje ili recimo sportske satove. Vole li planinariti onda obuću ili odjeću za planinarenje, planinarske štapove ili možda kamping opremu.


Vremenska kapsula za vjenčanje

Svi znamo kako se vjenčanje planira i po nekoliko godina. Nakon što toliko dugo planirate, iznenadite se kako dan vjenčanja može proći u tren oka. Uz ovaj poklon pomažete im da se prisjete, kada god požele, svih lijepih trenutaka s ovom vremenskom kapsulom.


tv uređaji

Televizor / Perilica za rublje

Bez ove dvije stvari ne može ni jedno kućanstvo. Pitanje je što je bolje za pokloniti: televiziju koja je neizostavni dio svakog dnevnog boravka, ili perilicu za rublje (popularno veš mašinu) koju će prljavi veš itekako cijeniti. Odabir ovisi o tome što upravo vjenčani par već ima ili naravno što više treba.


Zidni sat

Postoje zaista predivni i elegantni zidni satovi. Točan model ovisi pomalo i o prostoru u kojem će par živjeti i naravno prema njihovim osobnim preferencijama. No, uz tako širok izbor sigurno ćete pronaći lijep i kvalitetan primjerak koji će im dodatno uljepšati životni prostor.


okvir za fotografiju

Personalizirani pokloni

Kod ovih poklona sve se svodi na moć vaše kreacije i mašte. Možete napraviti personalizirane čokoladice za sve goste vjenčanja ili eterična ulja, pa čak i personalizirano pivo za sve goste. Ako je svadbeno slavlje kojim slučajem na plaži ili blizu bazena možete izraditi i personalizirane japanke za sve!


klima uređaj

Klima uređaj

Ovo definitivno nije tipični vjenčani poklon. No, kada malo bolje razmislite ustvari može biti itekako odlična ideja, a ujedno i jako koristan poklon. Ako već nemaju klimu mladencima bi mogla koristiti bilo za grijanje bilo za hlađenje. A svi znamo na koliko se stupnjeva temperature penju!


Pametni robotski usisivač

Pametni usisivači nisu novost i stoga su cjenovno sve pristupačniji i povoljniji. Ima cijeli niz raznih modela, a s većinom može se upravljati i aplikacijom preko mobilnog uređaja. Vaš par će biti oduševljen jer neće više brinuti o prašini i čišćenju podova.


škrinjica s novcem

Novac na neuobičajen način

Možete nabaviti zanimljivu fora škrinjicu, recimo piratskog stila, i nju napuniti s kovanicama ukupne vrijednosti koje želite darovati mladom bračnom paru. Sigurno će im izmamiti osmjeh na lice, a i novaca neće nedostajati.


karte

Ulaznice / Kazališna pretplata

Ovdje pod ulaznice preferiramo neke ozbiljne internacionalne glazbene grupe (ne podcjenjujemo domaće!) koje nastupaju blizu lokacije medenog mjeseca. Ako je tako nešto prekomplicirano uvijek možete kupiti godišnju pretplatu za kazalište. Opet, i jedno i drugo ovisi o karakteru i preferencijama para.


 

Zaključak – koji poklon kupiti za vjenčanje?

Iako postoje tradicionalni pokloni za vjenčanja koji se najčešće daruju mladencima, postoje i interesantne posebne ideje koje mogu dodatno razveseliti novi bračni par.

Vjerojatno dobro poznajete par i znate odabrati dobar omjer iznenađenja i korisnosti prilikom odabira.

Ne trebate se ograničiti na jedan dar, uvijek postoji mogućnost odabira više različitih poklona.

A ovisno o procjeni može i kombinacija, npr. jedna vrsta poklona za nju, a druga za njega.

Odabir i vrijednost isto tako ovise  o vašoj vezi s mladencima i naravno u kojem svojstvu dolazite na vjenčanje. Ako ništa onda možete odmah razmisliti i o poklonu za godišnjicu braka!

Ono što je nama vrlo važno da ste nakon ovog članka barem razvili ideje i viziju vašeg originalnog dara kojim ćete obradovati vjenčani par!

I ne zaboravite, sada kada ste odabrali poklon trebate odabrati i najljepšu čestitku za vjenčanje, a možda i najljepši poklon za krštenje.


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.