Što pokloniti za krštenje? 20 originalnih ideja za najljepše poklone!

pokloni za krštenje

Krštenje djeteta veliki je dan za roditelje, ali i za kumove, obitelj i sve ostale koji sudjeluju na tom prekrasnom događaju koji se odvije samo jednom u djetetovom životu.

No što kada se taj važan dan sve više bliži, a vi kao bliska osoba ne znate što pokloniti za krštenje?

Sigurni smo da vam kroz glavu prolaze zlatni privjesci u obliku križića ili anđela, srebrne naušnice ili pak klasičan lančić koji će dijete moći nositi i kasnije u životu.

Iako ove ideje ne treba podcjenjivati jer mogu biti vrlo značajan i lijep detalj te se nositi kao uspomena kroz cijeli život (naravno, ukoliko su u skladu s djetetovim ukusom), one često mogu zvučati kao kliše.

Možda ste jednostavno umorni od darivanja istih poklona u krug ili vam je naglašeno da bi nakit ili određeni poklon ipak trebali izbjeći prilikom darivanja za krštenje.

Koji god vas je razlog naveo na čitanje ovog članka – na pravome ste mjestu.

Donosimo vam pregršt kreativnih ideja za unikatne i personalizirane poklone za krštenje za oba spola!

 

Pokloni za krštenje

1. Cipelice za nehodače

Dijete koje ima krštenje u većini slučajeva još uvijek nije prohodalo, stoga roditelji često ne pridaju mnogo pažnje izboru cipelica ili ih ne kupuju uopće.

Teoretski gledano, u toj dobi djeci one nisu ni potrebne, no ima li što slađe od lijepo i elegantno odjevene dječice?

Ako im za krštenje kupite dječje cipelice, zasigurno ćete iznenaditi roditelje jer će dobiti nešto što nisu očekivali, a potrebno im je za hladnijeg vremena ili za svečane prilike.

 

2. Personalizirani body

Za izvedbu ove ideje možda će vam trebati nešto više vremena, odnosno trebat ćete započeti s realizacijom malo ranije kako biste stigli izraditi personalizirani body.

Svakako, jednom kada primite u ruke odjevni predmet s imenom i datumom rođenja djeteta kojem idete na krštenje, oduševit ćete se. Za pravo oduševljenje ipak ćete morati malo sačekati dok ne vidite reakciju majke djeteta – to će biti neprocjenjivo.

Za većinu ljudi najljepši pokloni su upravo oni personalizirani, a kako u tom slučaju piše i ime i datum rođenja djeteta, ovakav odjevni predmet nikada neće biti proslijeđen dalje kako to inače biva, već će ostati trajna uspomena na dan krštenja.

Upravo zbog toga pomno birajte sve detalje – font, boju, sliku na samom bodyju i slično.

 

3. Haljinica/odijelce za dan krštenja

Ukoliko ste bliska osoba, primjerice kuma ili član obitelji djeteta koje se uskoro krsti, u dogovoru s roditeljima djeteta možete na sebe preuzeti obavezu kupnje odjevne kombinacije.

Dječje haljinice ili odijela za krštenje znaju biti dosta skupe upravo zbog povoda nošenja, a budžet roditelja možda je ipak premalen za takvo nešto pored svih troškova organizacije krštenja.

Kako biste im olakšali, umjesto nagomilavanja igračaka ili nakita možete kupiti odjevnu kombinaciju za dijete.

Naravno, u tom slučaju pokušajte kupiti ono što je najbliže ukusu majke djeteta ili joj dopustite da sama odabere savršenu odjeću za taj bitni dan.

 

4. Kutija iznenađenja (gift box)

Zasigurno ste već negdje vidjeli ili čuli za kutiju iznenađenja kao poklon.

To je oblik kutije iz koje, nakon što ju otvorite, izađe još nekoliko dodatnih kutija koje onda tvore određeni oblik i na svakome od njih nalaze se fotografije, razni slatkiši i druge sitnice koje unutra stanu.

Na dnu se uvijek nalazi najmanja kutija s poklopcem te je u njoj „glavni poklon“. U tom slučaju unutra stavite krunicu, nakit s ugraviranim imenom ili datumom rođenja/krštenja djeteta, novac, mini Bibliju ili druge sitne, ali vrijedne stvari.

Potrudite se da zidove kutija dekorirate fotografijama, šljokicama, različitim naljepnicama ili slično.

Finalni rezultat zaista je neprocjenjiv, naročito ukoliko je u pitanju ručni rad te se tako vidi pravi trud i da je poklon napravljen od srca, čak i ako u njemu nema skupih stvari.

 

5. Personalizirani plišanac

Iako je za neke ljude kupovina igračaka za krštenje nepotrebna jer samo nagomilava količinu igračaka, personalizirani plišanac može biti savršeno rješenje kada nemate inspiracije za djetetov poklon.

Novorođenče i tako nema mnogo igračaka u toj dobi, a plišanac s njegovim imenom pratit će ga kroz cijelo djetinjstvo, čak možda i kasnije kroz život.

Također će ostati trajna uspomena, a dijete će, kada malo odraste, biti oduševljeno što ima medu ili zeku sa svojim imenom.

 

6. Set za hranjenje

U dobi kada djeca imaju krštenje možda se i ne razmišlja o nekim neophodnim stvarima koje će tek kasnije doći na red.

Djeca brzo rastu, a hranilica će zatrebati mnogo prije nego što to roditelji očekuju. Ukoliko je još uvijek nemaju, iznenadite ih setom za hranjenje – hranilica, tanjurić s nekim lijepim motivom i plastični pribor za jelo.

Sigurno će im koristiti.

 

7. Set za krštenje

Kako bi cijeli poklon dobio puniji izgled i ljepšu dimenziju, možete izraditi ili kupiti set za krštenje.

Primjerice, on može sadržavati cipelice za dijete, svijeću s datumom krštenja, krunicu, Bibliju (dječju ili klasičnu), trakicu za kosu s imenom djeteta i slične potrepštine.

Ovdje zaista pustite mašti na volju. Zapitajte se što bi to vama trebalo da imate bebu i što bi željeli dobiti u jednom takvom setu ili se raspitajte od majki koje su već u takvoj poziciji. Na taj način dobit ćete rješenje za najkorisniji i najkreativniji poklon.

Dodajte malo ukrasa, zamotajte u ukrasni papir i to je to!

 

8. Srebrnjak u pleksiglasu

Ako ste pak tip za tradicionalne poklone, ova ideja bi mogla biti savršena za vas.

Odaberite najljepši srebrnjak ili zlatnik na kojem ćete ugravirati posvetu za dijete te ga dajte zatvoriti u pleksiglas.

Ostat će trajna i vrijedna uspomena na neponovljivi dan u životu jednog djeteta.

 

9. Ručno rađena kutija za uspomene

Često zaboravljamo i podcjenjujemo važnost uspomena, pa dolazi do toga da mnogo važnih fotografija ili drugih predmeta izgubimo i nikada više ne pronađemo.

Da bismo to promijenili, jedna od originalnih ideja je izrada kutije za uspomene.

Ovdje je također poželjno što više mašte i originalnosti. Neka kutija bude izrađena od čvrstih materijala, primjerice drva kojeg ćete kasnije prebojati i personalizirati kutiju.

Sve po vašoj želji i ukusu, ali pazite da bude dovoljno univerzalna da djetetu može služiti i kasnije.

Kada ste zadovoljni finalnim proizvodom, kutiju možete napuniti raznim potrepštinama i dobili ste konkretan poklon koji ne može biti više personaliziran nego što već jest!

 

10. Poster s položajem zvijezda na dan rođenja

Detalj koji će krasiti svaku dječju sobu, ali i sobu odraslih upravo je poster koji prikazuje položaj zvijezda na dan rođenja djeteta uokviren nekim lijepim okvirom.

Kako je položaj zvijezda u ovom slučaju za svaku osobu potpuno različit, onaj za koga je izrađen ovakav poster nema razloga da se ne osjeća posebno kada ugleda takvu sliku.

Roditeljima će, vjerujemo, značiti mnogo, ali i djetetu kada bude starije. Kako motivi nisu dječji niti s previše boja, uvijek su u modi i pašu uz apsolutno svaki interijer čineći divan detalj vrijedan pažnje.

 

11. Torta od pelena

Najljepši i najkorisniji poklon u jednom.

Nema tko nije čuo za tortu od pelena kao poklon za krštenje, no potvrđujemo vam da je zaista s razlogom ovako popularna. Danas ju imate za kupiti već gotovu, ali uz malo truda i još malo manje novca možete ju izraditi i sami.

Potrudite se da bude lijepa na oko te da sadrži sve potrebne sitnice (dječje šampone, vlažne maramice za bebe, kremice itd.).

Kada je gotova, torta će biti poprilično velika te će samim time mamiti poglede i izazvati oduševljenje ljudi.

Ostaje vam samo da probate i uvjerite se sami!

 

12. Poklon bon

Ukoliko ne poznajete osobu čije dijete ima krštenje dovoljno dobro, možda najbolji poklon za nju bio bi poklon bon u nekom dućanu koji može biti koristan za kupovinu proizvoda za bebu.

To može biti neka drogerija, dućan s dječjom opremom ili što slično. S ovakvim poklonom nikada ne možete pogriješiti.

 

13. Podloga za igru

Slično kao situacija s hranilicom, i podloga za igru jedna je od stvari na koje roditelji zaborave sve dok za nju ne dođe vrijeme.

Sada dolazi vrijeme da ih preduhitrite i iznenadite ovakvim korisnim poklonom. Podloga za igru ili puzanje vrlo je korisna, a nije očekivan poklon i samim time će izazvati oduševljenje.

Isto tako, ukoliko je od malo kvalitetnijeg materijala trajat će godinama, naročito ukoliko obitelj kojoj ju poklanjate bude imala još djece.

 

14. Album za fotografije

Prazni album za slike može biti savršen dodatak poklonu za krštenje.

Roditelji će željeti zabilježiti i sačuvati svaku sekundu odrastanja svoje bebe, a kako im se fotografije ne bi nagomilavale, odaberite veliki album za slike s lijepim motivom i time im omogućite sigurno mjesto za pohranu istih.

Nakon nekog vremena rado će posegnuti za istim tim albumom kako bi se prisjetili najljepših trenutaka.

 

15. Kućna ljuljačka za bebe

Iako zahtijeva malo veći budžet, kućna ljuljačka za bebe mogla bi biti pun pogodak!

Svima nam je poznato kako se bebe najbolje uspavaju tako što se lagano ljuljaju, pa bi ovo roditeljima poprilično olakšavalo posao.

 

16. Komplet – pletena dekica i čarapice

Još jedan personalizirani (a i ne mora biti) poklon koji će koristiti jest komplet pletene dekice i čarapica ili cipelica za bebu.

Ime djeteta izvezeno u ovim predmetima zasigurno bi podiglo cijeli poklon na viši nivo, no ukoliko nemate vremena za to, i sam komplet bit će odličan odabir.

 

17. Autosjedalica

Ova ideja rezervirana je za kuma i kumu, odnosno baku i djeda bebe koja se krsti.

Poznato je kako autosjedalice nisu najpovoljniji izbor za poklon, ali ukoliko se želite iskazati svojim poklonom, ovo je savršeno rješenje za vas.

 

18. Silikonske vezice/dude s imenom

Kako biste malo uljepšali i začinili proces rasta zubića u djeteta, poklonite mu silikonsku vezicu ili dudu s imenom i dječjim motivima u šarenim bojama.

Vjerujemo da će majka, ali i beba biti oduševljene šarenilom koju ovaj detalj sa sobom nosi, a posebno zbog toga što je personaliziran.

 

19. Okvir s anđelom

Zasigurno su vam već poznati ovakvi okviri s anđelom ili drugim motivima krštenja.

U njima još možete naći i figurice djeteta i kume ili druge osobe od koje poklon dolazi. Najčešće piše i nekakav lijepi citat vezan uz dan krštenja te ime djeteta uz šljokice, mašnice ili nekakve druge ukrase u boji.

Iako je poprilično popularan, s ovakvim poklonom nikada nećete pogriješiti jer je savršen detalj u svakom domu, kao i trajna uspomena.

 

20. Poklon bon kod fotografa

Zadnja, ali ne i manje važna (naprotiv!) ideja jest poklon bon kod dobrog fotografa.

Sami razmislite i odaberite želite li rezervirati fotografa na sam dan krštenja ukoliko roditelji to već nisu napravili ili im želite pokloniti poklon bon za dan kada se sami odluče obiteljski fotografirati.

Posebno iznenađenje bilo bi dovesti fotografa na dan krštenja jer mnogi nemaju dovoljno velik budžet za to, a voljeli bi imati uspomenu u vidu fotografija tog dana.

Razmislite što bi se vašoj bliskoj osobi više svidjelo, no svakako je dobro odlučiti se za bilo koju od tih opcija.

Vrijednost ovoga poklona je neprocjenjiva, kao i reakcija roditelja nakon što vide fotografije od ovog neponovljivog i prekrasnog događaja!

 

Na kraju, bitno je odabrati poklon od srca

Vjerujemo da ste pomoću ovih ideja kreirali svoj idealan poklon za krštenje dragog vam djeteta.

I zapamtite – bio on vrijedan 20 ili 2000 kuna, najvažnije od svega je da je poklon od srca!

Uvijek vam ostaje opcija izraditi poklon ručno te tako ostaviti svoj trag na trajnoj uspomeni.

Možda će vam biti zanimljivo i ovo:

Što pokloniti dečku/curi za Božić

Pokloni za useljenje

23 Odlična poklona za vjenčanje