Vrijeme darivanja: što pokloniti dečku/curi za Božić?

pokloni za božić

Najljepše doba godine sa sobom nosi i slatke muke – biranje poklona za bolju polovicu.

Kao djevojka bih se usudila reći kako je definitivno, bez imalo razmišljanja muškarcima teže kupiti poklon nego ženama.

Bez obzira na to, tu su originalne ideje za obje strane, a vjerujem da će vam barem jedna olakšati izbor i poslužiti kao inspiracija za nadolazeći blagdan.

 

Originalne ideje za božićne poklone unutar budžeta

Sigurna sam kako djevojku kojoj je poklon namijenjen već dobro poznajete.

Čini vam se kao da ima apsolutno sve – od kozmetike do odjeće. Ako ste na početku veze, pokušajte se prisjetiti svih onih sitnica o kojima neobavezno probrblja kroz svakodnevni razgovor.

Dovoljno je da znate njezin omiljeni slatkiš i boju, već ste “na konju”.

Sjetite se kakav nakit voli, koji joj je najdraži cvijet, cijeni li dovoljno sitnice i trud ili je više tip za skuplje poklone.

Ukoliko ste na početku, to ne moraju biti brda i doline. Poklonite joj, primjerice, kutiju s omiljenim slatkišima, buket omiljenog cvijeća ili miješani buket (cvijeće je cvijeće, a žene su ipak samo žene) ili kolačiće koje ste sami napravili.

Vjerujte mi, to će ju oboriti s nogu!

Naravno, ne mora znati da vam je ženska ruka pripomogla u stvaranju poklona. Što god da odlučiš, poželjno bi bilo uz to nadodati home made božićnu čestitku ili zajedničku fotografiju.

Mašti na volju – sve za dame!

 

Ah, te žene – toliko toga već imaju…

poklon ženi

Ukoliko je veza već malo duža i ozbiljnija, trebali biste znati točno kakve stvari vaša voljena osoba voli i priželjkuje.

Naravno, za sve ove godine ispucali ste sve ideje za poklone darivajući joj razne parfeme, šminku, nakit i slično – zato i jeste ovdje, na pravom mjestu za pokupiti koju zanimljivu ideju.

Svi se mi volimo osjećati posebno i voljeno, a upravo su personalizirani pokloni tu da nas podsjete da to zaista i jesmo.

Pokloni joj uokvireni poster s položajem zvijezda na dan kada ste se upoznali, prvi put poljubili ili započeli vezu.

Sve ovisi o budžetu kojim raspolažeš – možeš ga kupiti na Internetu ili biti snalažljiv i uz malo truda izraditi ga sam i uštedjeti novac za nešto drugo.

Isti komad odjeće, primjerice majica ili komplet pidžame također su solidna opcija za poklon. Predlažem i narukvice s inicijalima ili pak kuglice za bor s vašom slikom ili datumom.

Ne mora biti preskupo, više će značiti ukoliko ima komadić vašeg na njemu.

Tako će znati da joj nisi kupio prvi poklon-paket na koji si naišao u drogeriji, već da si danima unaprijed planirao i razmišljao da sve ispadne savršeno.

Ponavljam, sitnice su sve!

Hoćeš li ju iznenaditi nečim što si sama ne može priuštiti ili možda nečim što uvijek zaboravi kupiti – na tebi je. Sve ovisi o budžetu i željama, ali za dobar poklon moramo biti dobri slušači.

Ništa ju neće oboriti s nogu kao slušanje, povjerenje i ljubav, a pokloni služe upravo tome – da dokažu koliko pažnje poklanjamo toj osobi.

Te stvari ne mogu se fizički pokloniti, iskazuju se sitnicama. Žene, ako nešto vole, to su definitivno sitnice.

 

Možda mi žene imamo sve, ali vama muškarcima ništa i ne treba!

poklon muškarcu

…tako nam se barem čini svaki put kada dođe vrijeme za kupovinu poklona našim muškarcima.

Kako da darivanje suprotnog spola ne bude nemoguća misija?

Pripremite se na vrijeme! Vjerujemo da će oni biti zadovoljni i s velikom porcijom ćevapa ili novim čarapama, ali čisto za našu dušu im želimo pokloniti nešto originalno i ove godine se izdvojiti iz mase bezličnih i monotonih poklona.

I opet smo na početku.

Veza je krenula krasno, dečko je pažljiv i dobar, ali kako mu kroz poklon pokazati zahvalnost i ljubav? Vrijedi isto pravilo – slušanje.

Kako znamo da su dečki većinom skromniji i ne pričaju toliko o željama, a svakako si sami kupe ono što baš jako žele, idemo na vlastiti rizik i kupujemo im ono što se nama svidi u nadi da će se barem upola svidjeti i njima.

Čast izuzetcima – malo vas je.

Pogotovo na početku veze kada malo tko priča o onome što želi dobiti kako bi olakšao boljoj polovici posao.

 

Što pokloniti dečku?

Ukoliko je pušač, preporučujem ti kupnju nekog boljeg upaljača i/ili cigarete koje puši. Uz to bi također savršeno išla lijepa ručno rađena božićna čestitka i omiljena mu bombonijera ili vrećica nekih slatkiša u mini verziji.

Kako još nemate puno zajedničkih fotki, uokviri onu najljepšu i stavi ju u neki lijep okvir bez previše ukrasa, dodaj mini bočicu njegovog omiljenog pića ili ispeci omiljene keksiće i sve to uredno zapakiraj.

Neki crni papir za umatanje mogao bi odlično poslužiti u ovoj situaciji.

Dekorativna kutija sa slatkišima i parfemom, novi punjač za mobitel, novčanik, maskica za mobitel ili remen također bi bili pristojna opcija kad ne poznaješ dečka dovoljno dobro da riskiraš veće poklone.

Kod duže veze dragi ti je već sigurno dobio sve i svašta, ima sve što mu je potrebno, no opet mu moraš nešto pokloniti.

Nikada, ali baš nikada ne možete pogriješiti s parom dobrih čarapa!

To su muškarci, bit će super zadovoljni. S obzirom da mi nismo mirne dok dobro ne zakompliciramo stvar, evo jedne super originalne ideje za dodatni štih ovom jednostavnom poklonu:

Istu stvar možete napraviti s bilo kojim komadom donjeg rublja, a možete napraviti čarape u oblik ruža koje stavljate u bocu. Za kompletan poklon u pizzu od čarapa ili “ružice” od čarapa dodajte slatkiše i dekorirajte po želji.

Već vrlo dobro znaš koje piće mu je najdraže, pa sličnu stvar možeš napraviti i s time.

 

Pa što kupiti?

Boca dobre žestice, nekoliko limenki/bočica soka koji se pije uz to, par čokoladica, dobra dekoracija i božićni poklon je spreman.

Kako dečki obično manje cijene sitnice i manje obraćaju pažnju na datume i sl. (opet kažem, čast izuzetcima), nemoj se previše zadržavati na narukvicama, posterima i ostalim sladunjavim stvarčicama.

Takve stvari mu poklanjaj samo ako sa sigurnošću možeš reći da bi ga oduševile – u suprotnom će mu samo stajati na polici i skupljati prašinu.

Na kraju krajeva, ako ti nijedna ideja nije dovoljno zapela za oko, napravi nešto sama ili vam uplati neki izlet/putovanje.

Ideja je stvarno bezbroj, uskladi ih sa željama i preferencijama svoje voljene osobe i nađi najbolje rješenje za ovaj problemčić zvan biranje poklona za dečka.

Vjerujem da ćeš u moru raznih primjera naći nešto što će se jednako svidjeti i tebi i njemu, čitaj: njemu barem upola koliko i tebi.

Sretno i mašti na volju! Sretan Božić!


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.