Krašotice (Krašuljci) – brzi recept koji oduševljava

krašotice recept

Krašotice i Krašuljci jedni su od najpoznatijih Kraševih proizvoda kojih se svi sjećamo s nostalgijom, ali i zazubicama.

Iako su ovo po Kraševom originalu Krašuljci, neki ih zovu Krašuljci, a neki Krašotice.

I na samim slikama Kraševih proizvoda vidljivo je kako su Krašuljci imali komadiće čokolade po sebi, a Krašotice su imale tekuću kremu od lješnjaka u sredini.

Nažalost iz nekog razloga više nisu dostupni na tržištu, a na forumima možemo čitati kako ljudi uglavnom nisu oduševljeni time. No, mi i dalje možemo uživati u njima!

A kako?

Donosimo vam super ukusan, a što je najbitnije jednostavan i brzi recept za Krašotice za koje zasigurno možemo reći kako su iste, ako ne i bolje od originalnih!

Jedini problem je što se nećete moći zaustaviti na jednom ili dva komada!

Recept za Krašotice s čokoladom

Za izradu ovih slasnih keksića potrebno vam je svega 30 minuta.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 g šećera
  • 250 g oraha
  • 250 g margarina ili maslaca sobne temperature
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Postupak:

  1. Polovinu oraha sameljite, a drugu polovinu i cijelu čokoladu isjeckajte na sitne komadiće.
  2. Pomiješajte sve sastojke pa na kraju dodajte čokoladu te umijesite glatku i jednoličnu smjesu. Smjesu ostavite u hladnjaku 15-ak minuta kako bi odležala.
  3. U smjesu (ili pola smjese) je moguće dodati i šalicu grožđica, a umjesto oraha možete upotrijebiti i lješnjake ili, još bolje, kombinaciju oraha i lješnjaka.
  4. Od tijesta dlanovima oblikujte manje kuglice veličine oraha te ih slažite na protvan obložen papirom za pečenje. Ono na što valja pripaziti je razmak između kuglica s obzirom kako će se one povećati tijekom pečenja.
  5. Pecite od 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 °C. Vaši keksići su gotovi kada poprime svjetlo smeđu boju.

Krašotice su najukusnije kada se ohlade, a možete ih čuvati u zatvorenoj kutiji od nekoliko pa do sedam dana. Naravno, ako izdrže toliko.

Vjerujemo kako će vama i vašim gostima biti neodoljive kao što su i nama.

U slast!

Napomena i koristan savjet

Ukoliko želite napraviti Krašotice baš kao od Kraša, čokoladu nemojte isjeckati i umiješati u smjesu, već kada napravite kuglice, kockice čokolade ili namaz od lješnjaka (Nutella, Linolada, Eurocrem…) utisnite u kuglice.

Naime, tada kada pečeni keks zagrizete, iz njega će curiti slasna lješnjak krema!

Iako je ovaj kolač omiljen u vrijeme blagdana, s obzirom na jednostavnost pripreme i okus ne vidimo razlog zašto ne bismo uživali u njemu i češće.

Provjerite i ovo:

Evo prilažemo i video originalnog kraševog recepta za krašuljke


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.