Početna Prehrana Recepti Kolači Krašotice (Krašuljci) – brzi recept koji oduševljava
Kolači

Krašotice (Krašuljci) – brzi recept koji oduševljava

Podijeli
krašotice recept
Podijeli

Krašotice i Krašuljci jedni su od najpoznatijih Kraševih proizvoda kojih se svi sjećamo s nostalgijom, ali i zazubicama.

Iako su ovo po Kraševom originalu Krašuljci, neki ih zovu Krašuljci, a neki Krašotice.

I na samim slikama Kraševih proizvoda vidljivo je kako su Krašuljci imali komadiće čokolade po sebi, a Krašotice su imale tekuću kremu od lješnjaka u sredini.

Nažalost iz nekog razloga više nisu dostupni na tržištu, a na forumima možemo čitati kako ljudi uglavnom nisu oduševljeni time. No, mi i dalje možemo uživati u njima!

A kako?

Donosimo vam super ukusan, a što je najbitnije jednostavan i brzi recept za Krašotice za koje zasigurno možemo reći kako su iste, ako ne i bolje od originalnih!

Jedini problem je što se nećete moći zaustaviti na jednom ili dva komada!

Recept za Krašotice s čokoladom

Za izradu ovih slasnih keksića potrebno vam je svega 30 minuta.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 g šećera
  • 250 g oraha
  • 250 g margarina ili maslaca sobne temperature
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Postupak:

  1. Polovinu oraha sameljite, a drugu polovinu i cijelu čokoladu isjeckajte na sitne komadiće.
  2. Pomiješajte sve sastojke pa na kraju dodajte čokoladu te umijesite glatku i jednoličnu smjesu. Smjesu ostavite u hladnjaku 15-ak minuta kako bi odležala.
  3. U smjesu (ili pola smjese) je moguće dodati i šalicu grožđica, a umjesto oraha možete upotrijebiti i lješnjake ili, još bolje, kombinaciju oraha i lješnjaka.
  4. Od tijesta dlanovima oblikujte manje kuglice veličine oraha te ih slažite na protvan obložen papirom za pečenje. Ono na što valja pripaziti je razmak između kuglica s obzirom kako će se one povećati tijekom pečenja.
  5. Pecite od 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 °C. Vaši keksići su gotovi kada poprime svjetlo smeđu boju.

Krašotice su najukusnije kada se ohlade, a možete ih čuvati u zatvorenoj kutiji od nekoliko pa do sedam dana. Naravno, ako izdrže toliko.

Vjerujemo kako će vama i vašim gostima biti neodoljive kao što su i nama.

U slast!

Napomena i koristan savjet

Ukoliko želite napraviti Krašotice baš kao od Kraša, čokoladu nemojte isjeckati i umiješati u smjesu, već kada napravite kuglice, kockice čokolade ili namaz od lješnjaka (Nutella, Linolada, Eurocrem…) utisnite u kuglice.

Naime, tada kada pečeni keks zagrizete, iz njega će curiti slasna lješnjak krema!

Iako je ovaj kolač omiljen u vrijeme blagdana, s obzirom na jednostavnost pripreme i okus ne vidimo razlog zašto ne bismo uživali u njemu i češće.

Provjerite i ovo:

Evo prilažemo i video originalnog kraševog recepta za krašuljke

Podijeli

Ostavi komentar

Odgovori

Prije komentiranja pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.

Slični članci

Tvrdi medenjaci: pet razloga zašto je to tako i kako ih se riješiti

Medenjaci nam mogu postati tvrdi zbog nepravilnog omjera suhih i tekućih sastojaka,...

Razlozi zbog kojih palačinke budu žilave i recept koji svima uspijeva

Iako su palačinke poznate kao poprilično jednostavno jelo za napraviti, to ipak...

5 razloga zašto puca orehnjača i recept koji meni uvijek uspijeva

Orehnjača može pucati ako je pretrpana punjenjem jer pritisak punjenja stvara napetost...

Evo kako da nam fritule budu okrugle svaki put

Iz vlastitog iskustva znam da je kvalitetna priprema tijesta najbitnija da nam...

Brzi, povoljni i neodoljivi: najbolji kolači od jabuka!

Kolači od jabuka su svima nama omiljeni desert koji ne samo da...

Najbolji kolači od kokosa (deset ukusnih ideja!)

Kokos je zaista neizostavan dio u pripremi kolača, a to dokazuje činjenica...

Sedam najboljih kolača od badema (i nama najfinijih!)

Gotovo svi vole kolače od badema, no jeste li znali da su...

Kako iskoristiti ostatke biskvita?

Koliko ste puta radili tortu ili kolač, a onda se pitali što...