Evo kako saznati broj mobitela po imenu i prezimenu

broj mobitela po imenu

Ako ste ovdje onda ste očito primijetili kako nije uvijek lagano pronaći vlasnika određenog broja mobitela. Sretna okolnost je što postoji dobra vjerojatnost da ćete uspjeti pronaći broj mobitela ili telefona vlasnika uz pomoć nekih od niže navedenih načina.

Činjenica je kako je sadašnje vrijeme zapravo doba komunikacija, jer ljudi, obitelji, prijatelji, poslovni suradnici, puno više komuniciraju na daljinu nego fizičkim prisustvom.

Pa se između ostaloga tako i više komunicira pozivima kroz mobilne ili fiksne linije jer su i dalje najjednostavniji i najbrži načini komunikacije na daljinu. Međutim to može biti problem ako ustvari nemate broj mobitela ili telefona od osobne koju hitno želite nazvati.

Kada smo u toj situaciji onda je jasno da treba i malo sposobnosti kako bi se došlo do željene informacije, odnosno saznati broj mobitela od neke osobe ako znamo samo ime i prezime.

Dakle, što bi trebalo napraviti kada se nađemo u toj situaciji?

U nastavku donosimo neke od efikasnih načina kako može doći do kontakt broja u slučaju da imate podatke o imenu i prezimenu osobe.

 

Online telefonski imenici

Dostupni online telefonski imenici definitivno mogu biti vrlo efikasan početak pretraživanja. Postoji nekoliko najpopularnijih imenika koje možete pronaći online. Na njima možete unosom određenih podataka doći do informacije o broju mobitela ili telefona te osobe.

O telefonskim imenicima smo napisali poseban članak koji možete vidjeti klikom na: telefonski imenici.

Prednost je što su dostupni od 0 do 24, svaki dan, a nedostatak može biti što možda tražena osoba nije izlistana u imeniku. Mnogi traže od operatora da im se ne stavljaju brojevi u imenik pa će onda na ovaj način biti nemoguće pronaći nečiji broj.

 

Društvene mreže

Vjerovali ili ne pretraživanjem društvenih mreža također možete saznati nečiji broj mobitela. Naime, više stotina milijuna osoba diljem svijeta je itekako aktivno na raznim društvenim mrežama. A mnogi korisnici koriste mreže za prikaz i dijeljenje određenih informacija, pa tako često i brojeva telefona te mobitela.

Što je najbolje, samo pretraživanje je ustvari vrlo jednostavno. Upišete u tražilicu društvene mreže podatke koje imate i pretražite tu osobu. Problem možete biti ako bude više osoba s istim imenom i prezimenom, a tome možete ponekad doskočiti ako znate približnu lokaciju gdje osoba živi.

Još jedan problem je što mnogi imaju privatan profil na društvenim mrežama pa ćete možda trebati prvo poslati zahtjev za prijateljstvom / praćenjem, a kako biste vidjeli detaljnije podatke, a onda ustvari možete poslati i privatnu poruku toj osobi.

 

Google i/ili druge tražilice

Ukoliko niste imali sreće kod prva dva načina pretraživanja, onda je možda ovo rješenje. U Google, Bing, Yahoo, i / ili drugu neku tražilicu upišete podatke o osobi koje imate i kliknete na pretraživanje. Ako tražena osoba ima svoj broj objavljen na blogu, nekoj web stranici, na određenim drugim profilima onda ćete ga moći ovako zasigurno pronaći.

Imajte na umu kako je npr. Google uz Tik Tok najposjećenija stranica svijeta s više od 3 milijarde pretraživanja svaki dan! Postoji li određena informacija na internetu onda ćete ju na Google-u sigurno naći!

Vi samo trebate pretraživati tako da upišete što više informacija o osobi koje imate, a npr. to može značiti i recimo informaciju o fakultetu gdje je osoba studirala, gdje radi i sl.

 

I za kraj

Ovdje smo ukratko prezentirali tri osnovna načina kako doći do broja mobitela ako imate podatke o imenu i prezimenu. Ovo su vjerojatno i najbrži načini kako to možete učiniti.

Nadamo se kako će vam informacije pomoći u pretraživanju te da ćete uspješno uspostaviti kontakt sa željenom osobom!