Telefonski imenik – najtočniji brzi imenici po imenu i broju

telefonski imenik

Davno su prošla ta stara vremena kada bi telefonski imenik bio dostupan samo kao debela knjiga na našim policama u hodniku ili pokraj telefona.

U ovim modernim vremenima te imenike više nitko vjerojatno ne koristi, naročito jer su sada dostupni online imenici.

Ako želite brzo pretražiti informaciju o broju po imenu, prezimenu, broju ili lokaciji i to od 0-24 onda ste na pravom mjestu.

U nastavku ćemo vam prezentirati najbolje telefonske imenike u Hrvatskoj.

 

Telefonski imenici u Hrvatskoj

Ovdje možete pronaći najpopularnije telefonske imenike na kojima možete pretraživati prema imenu, prezimenu, broju, adresi.

Ukoliko je netko izlistan u imeniku, odnosno ako je kod svojeg operatera dao suglasnost za objavom broja onda su ovo mjesta na kojima ćete ih moći pronaći.

Brojevi pravnih osoba su dostupni prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama.

Eto, a sada krenimo redom.


1) imenik.hr

Najpopularniji telefonski imenik je na web adresi: http://www.imenik.hr/

Kako navode na svojoj stranici radi se o centralnom imeniku Republike Hrvatske. Vlasnik je poduzeće IMENIK d.o.o. osnovano 2004. godine. (1) Prema odluci HAKOM-a oni su nositelji koncesije za pružanje usluge sveobuhvatnog telefonskog imenika. (2)

Na samoj stranici možete raditi pretrage prema broju telefona, mobilnog uređaja i faksa. Isto tako daju mogućnost pretrage prema izrazima, ali je pitanje možete li tako pronaći ispravan u informaciju. Svakako se preporuča detaljniji način pretrage, kao npr. po imenu i prezimenu, prema lokaciji i sl. , a dakako ovisno i koje informacije imate / trebate. Imenik je za fizičke osobe, a dostupan je i za poslovne subjekte. Imaju više video klipova o načinu korištenja imenika.

Odlučite li se na pozivanje, onda možete vidjeti na početnoj stranici broj koji možete nazvati ili poslati SMS ako se odlučite na taj vid komunikacije.


2) imenik.tportal.hr

Idući telefonski imenik je u vlasništvu Hrvatskog telekoma i nalazi se na adresi: https://imenik.tportal.hr/

Brza pretraga također pruža mogućnost pretraživanja prema ključnim riječima, imenu, prezimenu, nazivu poslovnog subjekta. (3) Za razliku od prvog imenika gdje smo mogli upisati samo naziv mjesta i tako napraviti pretragu ovdje to nismo uspjeli. Kada napišemo samo naziv mjesta traži nas da upišemo barem neki podatak u opciju imena, prezimena ili naziva.

Pretraga po broju ima unaprijed upisane pozivne brojeve koje možemo odabrati. Klikom na pomoć nalazi se i video klip s uputom za pretraživanje.


3) A1 imenik

A1 imenik nalazi se na adresi: https://www.a1.hr/hr/a1-imenik

Pruža mogućnost pretraživanja prema prezimenu, nazivu pravnog subjekta ili naravno brojevima. Kliknete li na napredni filtar onda dobijete mogućnost pretraživanja i prema adresi.


4) Ostali

Ostali imenici vrijedni spomena su imenik Optima telekoma koji je na adresi: https://korisnik.optinet.hr/imenik

Za pretragu trebate upisati naziv korisnika ili broj mobilnog uređaja, telefona ili faksa. Ako znate možete odabrati i županiju korisnika radi filtriranja rezultata.

Telefonski imenik Tomata je jedan od vizualno privlačnijih. Nalazi se na adresi: https://www.tomato.com.hr/telefonski-imenik

Radi na sličnom principu kao i telefonski imenik A1. Možete pretraživati preko imena, prezimena, naziva firme i ako odaberete opciju napredni filtar također preko adrese i mjesta.

I za kraj telefonski imenik Iskona koji je na adresi: https://www.iskon.hr/Telefonski-imenik

Pretraga se koristi na način da se upiše ime i prezime ili naziv poduzeća s minimalno upisana tri znaka. Radi filtriranja podataka mogu se upisati i podaci o mjestu i adresi bez kućnog broja.


Zaključak

Pronašli smo najbolje i najtočnije telefonske imenike u Hrvatskoj. Svi pružaju mogućnost brze pretrage prema raznim kriterijima, a naravno ovisno i o podacima koje pojedini imenik/operater posjeduje.

Definitivno najpopularniji telefonski imenik s najviše informacija o korisnicima je imenik.hr

Nadamo se kako smo vam pomogli u vašoj pretrazi!