Postanite odličan igrač na košarkaškom terenu uz pomoć ovih savjeta

Postanite odličan igrač na košarkaškom terenu uz pomoć ovih savjeta

Čak ni košarkaški velikani ne znaju sve što treba znati o ovoj divnoj igri. Igra se stalno mijenja, igrači postaju bolji i morate biti spremni održavati svoje košarkaške vještine. Tražite li dodatnu prednost ispred protivnika? Nastavite čitati kako biste mogli naučiti nove stvari koje će vam možda dati željenu prednost.

 

Korisni savjeti za košarkaše

Ako se želite isticati, morate znati koje su vaše prednosti. Iako zbog vaših prednosti možda nećete biti igrač zvijezda, ali puno ćete pridonijeti svom timu. Zatražite od drugih da vam pomognu prepoznati vaše prednosti i snage te vježbati dok ih u potpunosti ne dovedete do savršenstva.

Sjajan način jačanja vaših košarkaških sposobnosti je promatranje onih koji se smatraju najboljim u sportu. Idite osobno na profesionalne utakmice i / ili ih gledajte online ili na TV-u. Radeći to brzo ćete shvatiti kako svi igrači imaju svoj jedinstveni skup vještina. To će vam dodatno pomoći pronaći prilike za unapređenje svoje igre.

Jedan od najtežih elemenata u košarci je koncept brzog dodavanja suigraču koji je upravo krenuo u drugom smjeru.

Da biste bili dobar igrač pod obručom morate imati jako dobar rad nogu. Iako je fizička prisutnost ispod koša važna, ispravno pozicioniranje pred protivnikom je još više. Ako tek zakoračite na svoje mjesto onda ga trebate i osigurati. Sve to će zahtijevati snažan rad nogu.

Ako vaše šutiranje pati, pažljivo pogledajte ramena. Bez obzira na razinu vaše vještine, nećete dobro šutirati ako ramena nisu u ispravnom položaju.

Odličan način za pravilno držanje u obrani je ostati u ispravnom položaju. Da biste se pomaknuli, samo kliznite s noge naprijed ili natrag ili se nogom odgurnite, zadržavajući stalno svoj položaj.

Košarkaši moraju imati kvalitetan trening snage. Kondicijski trening također će povećati vašu izdržljivost. Čak će i mala djeca koja igraju košarku trebaju razvijati tjelesnu snagu. Nakon što pređu u odraslu dob, treninzi snage moraju i dalje biti temeljni dio njihove rutine.

Držite koljena savijena tijekom driblanja. Ako vam koljena nisu savijena, loptu će biti znatno teže kontrolirati. Čak i lagano savijanje koljena donosi veliku razliku u vašoj sposobnosti upravljanja loptom.

 

Što još trebate znati o košarci?

Šutirajte sa svih dijelova na terenu na stiotine puta dnevno da biste postali bolji. Da biste bili još bolji, pokušajte vježbati dribling i nakon toga brzo pucanje. Podignite glavu samo kako biste provjerili koš nakon što ste u zraku. Ovo sve vam može pomoći da simulirate uvjete igre i također vam poboljšati točnost.

Znati kada treba proći driblingom i kada pucati od najveće je važnosti u sportu košarke. Najbolje je trenirati s drugima kako biste bolje šutirali.

Okret je ključna vrlina svakog sjajnog košarkaša. Morate vježbati stopala kako biste se bez razmišljanja mogli okretati i nikad se ne zbuniti ili zaplesti. Radite na dobrom okretnom položaju i nakon toga radite na brzim reakcijama nakon primanja lopte.

Zonska obrana može se probiti pomoću prodornog driblinga. Međutim, ako je netko od vaših suigrača širom otvoren, onda mu brzo dodajte loptu za lakši pogodak.

Trebate biti svjesni i znati koje su vaše slabosti. Nemojte precijeniti svoje sposobnosti. Želite vježbati i ojačati područja u kojima imate najviše problema. Vježbajte svoje slabosti i postat ćete svestran igrač.

Nikad se ne biste trebali svađati sa sucima i delegatima. Kako ne možete kontrolirati ono što službenici vide, usredotočite se na to kako ćete igrati. I suci nemaju lak posao, tako da morate biti strpljivi i nastaviti s igrom.

Nadamo se da osjećate novu razinu samopouzdanja oko igranja košarke.Nastavite vježbati i učiti. Imajte na umu i ove savjete kako biste podigli svoju igru ​​na više razinu.