Savjeti za angažiranje tvrtke za čišćenje tepiha

savjeti za čišćenje tepiha

Svatko tko ima tepih samo zna koliko prljav i prašnjav može s vremenom postati.

Kada imate ovakav problem, vjerojatno ćete pokušati pronaći tvrtku koja vam može pomoći da očistite svoje tepihe. Međutim, što biste trebali uzeti u obzir pri odabiru tvrtke za čišćenje tepiha?

Pročitajte ovaj članak i saznajte više o čišćenju vaših prljavih tepiha.

 

Što trebate znati o čišćenju tepiha prije angažiranja tvrtke za čiščenje?

Prije donošenja konačne odluke o angažiranju firme za čišćenje tepiha obavezno odvojite vrijeme za usporedbu cijena različitih tvrtki. Opsežno istraživanje može vam uštedjeti mnogo novca!

Provjerite na Googlu recenzije, na forumima mišljenja korisnika, na Fininfo podatke o poduzeću.

Profesionalni čistači tepiha trebaju pripaziti i ne koristiti previše topline na tepihu. Tepih se obično izrađuje od sintetičkih materijala, a boja ili uzorak mogu se oštetiti ukoliko se koristi previše topline. Ovo je zaista važno kada se pokušavate riješiti mrlje, a tako da iza vas ne ostane trajni trag.

Obavezno provjerite je li tvrtka za čišćenje tepiha testirala proizvode koje će uskoro koristiti. Ovo je važno jer bi neke otopine kiselina mogle trajno oštetiti tepih. Ugledna tvrtka to bi trebala učiniti.

Razgovarajte s bilo kojom tvrtkom prije nego što ih platite da rade za vas, a kako biste vidjeli što sve rade prilikom čišćenja tepiha. Na primjer, tehničar za čišćenje tepiha treba temeljito usisati tepih prije nego što počne s čišćenjem parom.

Potražite mišljenja kupaca prije nego što odlučite koje sredstvo za čišćenje tepiha želite koristiti.

Kako biste bili sigurni da su sredstva dobra i kvalitetna, morate napraviti vlastito istraživanje.

Pogledajte povijest tvrtke. Utvrdite koliko dugo ta tvrtka posluje. Otkrijte broj zaposlenih trenutno i kakav je uobičajeni promet. Duga povijest urednog poslovanja vjerojatno ukazuju na kvalitetno poduzeće.

Trebali biste vidjeti sva jamstva koja se nude uz usluge čišćenja tepiha. Na primjer, ako razmišljate o dodavanju bilo čega na tepih, poput antistatičkog dodatka, prvo se obratite svom čistaču tepiha. Ovo je najbolji način da ne zeznete vaše jamstvo.

Prvo što biste trebali znati je koje metode koriste za tepihe i mogu li vam pomoći. Zatim se raspitajte o potvrdama i odgovarajućim licencama.

Provjerite postoji li odgovarajuće parkirno mjesto za vašu tvrtku za čišćenje tepiha. To može biti korisna stvar ako imaju puno opreme. Oprema koju koriste na vašem tepihu prilično je teška, pa je poželjno da se mogu parkirati u neposrednoj blizini kuće.

 

Trikovi i savjeti

Kada stavljate novi tepih, svakako ga prethodno operite. Tvrtke često dodaju oštre kemikalije tepisima kako bi izgledali sjajno dok su još uvijek izloženi kupcima u trgovinama.

Kao brzu otopinu za čišćenje koristite bijeli ocat na mrlji od tepiha. Budite oprezni i prvo ga nanesite na malo područje tepiha kako biste osigurali da neće utjecati loše na tepih.

Izlijevanje crvenog vina ostavlja gadnu mrlju na bilo kojoj vrsti tepiha. Brzom intervencijom tog područja možete smanjiti širenje. Hladna voda i krpa koja upija mogu se koristiti za uklanjanje te tekućine s vašeg tepiha.

Zatim stavite sol na cijelo područje desetak minuta i na kraju usisajte.

Kao što smo prethodno raspravljali, znate da će se tepisi kad tad zaprljati u vašem domu. Nakon što pročitate ovaj članak, trebali biste imati dovoljno informacija kako pronaći prave stručnjake za taj posao.

Započnite s ovim savjetima kako biste pronašli najbolju i najkvalitetniju uslugu čišćenja tepiha.

Provjerite detalje na našem članku o pranju tepiha.