Tjestenina sa špinatom (ukusno rješenje za glad!)

tjestenina sa špinatom

Koliko puta smo se samo našli u problemima kada smo trebali brzo osmisliti nešto jednostavno, a ukusno za obrok…

Ova ukusna tjestenina sa špinatom može biti jako ukusno rješenje za probleme kada nam ponestane ideja za brzi i zdravi ručak.

Ona može biti odlično toplo predjelo, ali isto tako i dovoljno zasitan samostalan obrok.

Pored toga osnovni sastojak je zdrava namirnica sa jako malim brojem kalorija, jer špinat ima svega 23 kalorije na 100 grama.

A pored toga redovito konzumiranje špinata može utjecati na zdravlje očiju, smanjiti oksidativni stres, pomoći u prevenciji raka i smanjiti razinu krvnog tlaka, a kako piše Healthline (1).

 

Recept za tjesteninu sa špinatom

Radi se o jednostavnom receptu za koji nisu potrebna prethodna znanja.

Vrijeme koje ćete utrošiti za pripremu je od 15 do 20 minuta.

Količine koje smo mi koristili su dovoljne za dvije osobe / dvije porcije.


Potrebni su nam slijedeći sastojci:

  • 200 – 250 grama tjestenine (po mogućnosti domaće)
  • 200 – 250 grama špinata
  • 100 grama svježeg masnog sira (npr. ricotta)
  • 30 – 50 grama parmezana
  • 15 – 20 mL kvalitetnog maslinovog ulja
  • 15 grama maslaca
  • 1 češanj češnjaka

 

Postupak izrade ove ukusne salate:

Korak 1) Uzmite adekvatnu posudu u koju ćete uliti vodu i dodati sol kako biste skuhali tjesteninu. Provjerite na pakovanju ili ako imate domaću onda naš članak koliko se treba kuhati tjestenina.

Korak 2) Nakon što je tjestenina kuhana, a u to se uvjerite provjeravajući povremeno i tijekom kuhanja, maknete ju sa peći te procijedite. Odvojite malo vode od kuhanja.

Korak 3) Uzmite dovoljno veliku tavu za pečenje, stavite na štednjak i dodajte maslinovo ulje i maslac. Zatim dodajte sitno narezani češnjak i špinat. To posolite i popaprite te miješajte dok listovi špinata ne budu uveli i smekšali.

Korak 4) Sada u tavu dodajte svježi sir, tjesteninu i malo vode od kuhane tjestenine koja ima škroba. Malo još promiješajte i držite na vatri.

Korak 5) Maknite sa vatre. Možete staviti na tanjur, dodati ribanog sira i parmezana, ukrasiti prema želji te poslužiti.

 

Dodatni savjeti

Ova tjestenina sa špinatom je ustvari brzo i ukusno rješenje za toplo predjelo. Međutim može biti i kao zaseban obrok. U tom slučaju služi nam kao temelj, odnosno možete dodati i druge sastojke, a kako biste nakon jela bili sitiji.

Isto tako, često možemo vidjeti kako se špinat kombinira i odlično slaže sa vrhnjem, piletinom, rajčicama, gljivama, slaninom…


I zaključak za kraj

Jednom kada kušate ovaj recept vidjet ćete zašto je to brzo, ukusno i jednostavno rješenje za glad. Sastojci su lako dobavljivi, a obrok je gotov za dvadesetak minuta.

Uz to, odlična je stvar što se može dodatno kombinirati, pa recept možete modificirati i dodati mu neke druge sastojke koji vam odgovaraju ili su vam dostupni u tom trenutku.

Želimo vam dobar tek!