Golf: kako svoju igru podići na višu razinu?

Golf - kako svoju igru podići na sljedeću razinu

Ljudi širom svijeta, bez obzira na dob, uživaju u ovom mega popularnom sportu. Neki misle da je dan na golf terenu najbolja stvar koju možete učiniti naročito po prekrasnom vremenu. No, vaša se igra neće poboljšati samo zato što to želite; morate se potruditi i uložiti veliki napor da poboljšate svoju igru. Pogledajte donje savjete kako biste krenuli u pravom smjeru.

 

Unaprijedite svoju igru

Trebate biti precizni u određivanju vašeg najboljeg stava. Pravilno držanje je bitno i nije isto kod svih igrača. Otkrivanje vašeg najboljeg položaja čini čuda za vašu igru.

Razmislite o hodanju golf terenom, umjesto korištenjem golf vozila. Tako ćete dobiti ekstra aktivnosti na stazi i to je odličan način da budete u boljoj formi. To može biti i vrlo korisno za vaše zdravlje. Uz to, ostat ćete zagrijani i opušteni dok šetate, poboljšavajući svoju golf igru.

Naučite pravilno koristiti svoje tijelo kao dio vaše golf strategije jer tako možete proizvesti vidna poboljšanja u vašem rezultatu. Koristite cijelo tijelo kao izvor snage, a ne samo ruke. Uključite svoje tijelo kada pomičete palicu umjesto da koristite samo ruke. Tada je veća vjerojatnost da ćete udariti loptu dalje bez da snažno zamahnete rukama.

Prije nego što zamahnete, provjerite svoj stav micanjem nožnih prstiju. Ako se previše nagnete nad loptom, imat ćete poteškoće kod micanja nožnih prstiju. Pravilno držanje može se dobiti naginjući se leđima dok ne dođe do ravnoteže u nogama.

Svaki palica sadrži “pravo mjesto”, to je mjesto na kojem će udariti loptu s najvećom preciznošću. Vježbajte koristeći svoje palice dok se ne upoznate sa “pravim mjestom” svakog od njih. Zapamtite, trebali biste pogoditi loptu tim mjestom na samom kraju vašeg zamaha prema dolje.

Mentalna priprema jednako je važna kao i fizička priprema u igri golfa.

Trebate privremeno zaboraviti na sve svoje druge probleme i isključivo se koncentrirati na igru ​​koja se događa.

Prije kupnje golf palica razmislite o vašim potrebama. Svaki golfer različit je u građi tijela, visini i težini, a palica koja će biti odlična za jednog ne mora nužno značiti kako će biti dobra i za drugog igrača. Palica koja savršeno odgovara vašim potrebama dovest će i do savršenog zamaha.

Ne možete se pravilno zaljuljati ako ispravno ne držite svoju golf palicu. Provjerite je li drška dobro naslonjena na vaše dlanove, dok palci trebaju biti usmjereni prema dolje. Obje vaše ruke moraju imati kontakt jedna s drugom. Udahnite kako biste stavili više snage u zamah.

 

Vježba, vježba i još vježbe!

Nemojte se zamarati pokušavajući se pozicionirati u neprirodno držanje. Vježbajte stojeći, a ne držeći palicu. Stanite na istoj udaljenosti od lopte koja bi bila i da držite svoju palicu. Savijte koljena i malo sagnite te opustite ruke tako da padnu. Sklopite ruke i držite ih zajedno. To je sve što treba za dobar položaj i ako vam nije ugodan, onda ga trebate ispraviti sve dok ne pronađete onaj koji će vam najviše odgovarati.

Kad se pomičete, pokušajte zamahnuti kukovima dok se krećete, tako da svoju tjelesnu težinu raspoređujete sa stražnjeg stopala, na prednja stopala. Premještanje težine na ovaj način čini vaš zamah puno snažnijim, što izbacuje lopticu još dalje niz stazu.

Umjesto da tvrdoglavo pokušavate nadvladati problem sa zamahom, samo vježbom ćete pronaći rješenje.

Kad stojite iznad lopte, obavezno duboko udahnite. Prilagodba ovog koraka pomoći će vam da ostanete opušteni i usredotočeni na svoj zamah. Nema potrebe žuriti. Nekoliko sekundi zamislite putanju leta lopte prije nego što zamahnete. Duboki udisaji također bi mogli ukloniti napetost kada je u pitanju natjecateljsko okruženje.

Ako volite igrati golf ranije tijekom dana kad je trava tog područja vlažna, nemojte koristiti obične tenisice. Postoje neka golf obuća  koja ima vodootporni premaz. U protivnom obuća će premoičiti.

Kao što je prethodno već naglašeno, golf je postao sve popularnija rekreativna aktivnost u cijelom svijetu. To je igra za koju je potrebna dobra praksa da bi se usavršio, tako da morate biti spremni uložiti trud. Korištenjem nekih savjeta u ovom članku, vaša se igra može dodatno poboljšati.