Najnoviji Konzum katalog s aktualnim akcijama i ponudama

konzum katalog

Konzum je oduvijek bio jako popularni trgovački lanac sa velikom ponudom različitog asortimana po pristupačnim cijenama. Zbog toga ne bismo mogli zaključiti da je čudno što je katalog Konzuma jedan od najpopularnijih kataloga između svih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

Gotovo svaki tjedan izlazi novi Konzumov katalog s aktualnim akcijama i raznim drugim ponudama prehrambenih i neprehrambenih artikala.

Ono što mi smatramo bitnim je prije odlaska u kupovinu, u bilo koju trgovinu, napraviti detaljan popis robe koju želite kupiti i nakon toga u katalozima istražiti važeće ponude i akcije. Tako možete jasno isplanirati kupovinu i uz to nerijetko uštedjeti pristojne iznose.

Brojna istraživanja o navikama kupaca navode manjak planiranja i samokontrole kao okidač za impulzivniju kupovinu i veću potrošnju.

No krenimo redom pa ćemo vidjeti može li katalog Konzuma pomoći u kupovini…

 

Konzum katalog

Važno je imati na umu kako se aktualne tjedne ponude i/ili akcije uvijek nalaze na web stranici Konzuma. Iz našeg osobnog iskustva možemo potvrditi kako do sada nismo nikad uspjeli ne pronaći aktualan i ažuriran katalog Konzuma.

Tjedni katalog najčešće bude važeći od četvrtka pa do srijede idućeg tjedna. No, taj tjedni katalog, ali i svi ostali katalozi uvijek imaju u gorenjem desnom uglu početne stranice točne datume od kada vrijede i do kada su važeći.

U tim katalozima mogu se pronaći različite ponude, od onih istaknutih na naslovnici, pa do različitih drugih prehrambenih i neprehrambenih artikala na akciji.

 

Kako naći aktualan Konzum katalog?

Ažurne kataloge od Konzuma uvijek možete naći na službenim stranicama trgovine. Preporučujemo da tamo uvijek provjeravate kako biste sigurno znali da se radi o aktualnim i službenim ponudama Konzuma.

Ovo niže je link na službenu stranicu Konzuma gdje su dostupni aktualni katalozi. Kataloge uvijek možete prelistati ili, ako vam je tako lakše, preuzeti ga kao pdf datoteku i čitati lokalno na vašem računalu ili mobitelu.

Ovdje PRELISTAJTE ILI PREUZMITE  novi Konzumov katalog => https://www.konzum.hr/katalozi/

 

Povijest Konzuma

Konzum je davne 1957. godine otvorio prvu samoposlugu u gradu Zagrebu. Prvi veliki Super Konzum otvoren je 1995. godine.

Kako navode na svojim korporativnim stranicama, oni imaju više od 11.000 zaposlenika koji rade u više od 600 prodajnih mjesta koje su pristupne u većini mjesta i otoka u Hrvatskoj.

Sjedište Konzuma je u Zagrebu.

 

Proizvodi

Asortiman im je fokusiran na domaće proizvode te stoga grade strateški pristup s proizvođačima i dobavljačima iz Hrvatske. Ističu kako im 80% prometa čini voće i povrće koje je hrvatskog porijekla.

Uz to crveno meso posebno nabavljaju većinom od domaćih proizvođača, a 80% svježe morske ribe isto je od domaćih ribara i uzgajivača.

Surađuju s 50 OPG-ova koji su dio klastera hrvatskih proizvođača.

 

Kvaliteta

Kvalitetu proizvoda osiguravaju kroz kvalitetnu suradnju s dobavljačima. Posebno ističu suradnju s udrugom Malih hrvatskih proizvođača te s 40-ak domaćih proizvođača od kojih nabavljaju neprehrambeni asortiman robe.

Kroz otkupne centre imaju i više od 3.000 kooperanata. Sve to je bitno za ostvarivanje cilja da na policama nude što kvalitetnije proizvode domaćih proizvođača uz dobar i održiv model suradnje.

 

Certifikati i priznanja

Trgovački lanac koji jedini ima oznaku Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi, a koju su dobili od  Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske gospodarske komore za kvalitetnu svježu i/ili smrznutu ribu koja je odlične kvalitete i naravno hrvatskog porijekla.

Imaju u norme ISO 14001, ISO 50001 koje pokazuju ozbiljnost u odnosu prema okoliša, životnog ciklusa, energetske učinkovitosti i utjecaja na prirodu. Četiri godine za redom Konzum je dobitnik titule Najdonatora od strane istoimene inicijative.

 

Tjedne ponude, popusti i akcije

Uvijek se isplati prolistati kataloge i provjeriti koji su artikli na akcijama. Svaki tjedan su određeni artikli iz raznih asortimana povoljniji, odnosno na popustima.

Iz tog razloga se određeni artikli tada zaista isplate kupiti, naročito ukoliko vam i trebaju ti artikli te ste ih planirali i tako kupiti. Preporuka je da uvijek provjeravate koja je aktualna ponuda na akciji, naročito jer ćete vidjeti što će biti idući tjedan na akciji.

Možete i malo sačekati s kupovinom određenog artikla ako uočite da će biti na akciji taj naredni tjedan. Na web stranici Konzuma uvijek su vidljive aktivne tjedne akcije, ali razne druge ponude.

 

Sadržaj Konzum kataloga – online digitalni katalog tj. letak

Obično postoji online digitalizirani katalog, međutim većinom je taj katalog ujedno i tiskani letak. On gotovo uvijek bude dostupan u svim trgovinama. Najčešće ga možete uočiti na blagajni, zatim na policama kraj ulazu i / ili izlaza iz trgovine. Ne uspijete li pronaći taj letak, a želite vidjeti aktualne akcije ponudu na letku, uvijek možete tražiti prodavače za jedan primjerak. Naša preporuka je da uvijek prije planiranja odlaska u kupovinu istražite aktualne ponude i akcije kroz gore dostupnu poveznicu na katalog.

Naslovna stranica kataloga uvijek sadrži izdvojene aktualne ponude. U desnom gorenjem uglu naslovnice uvijek je dostupan točan datum početka i datum završetka ponude. Prije nego počnete listati svakako to provjerite!

Katalog, na prvih nekoliko stranica, uvijek ima lijepo prezentiranu ponudu iz prehrambenog asortimana. Najčešće na akciji možete uočiti brojne pekarske proizvode, zatim mesni asortiman i riba, brojni  mliječni proizvodi, slastice te različite ostale prehrambene namirnice. Ono što se nama sviđa što često možemo pronaći i ukusne recepte u tom dijelu. Sredina ili kraj kataloga najčešće sadrži razni neprehrambeni asortiman. Kao što možete očekivati tu zaista ima svega od razne robe, pa do alata, kuhinjskog asortimana i sl.

U katalogu možemo pronaći posebne odjeljke kao npr. Toplina doma. Tu se nalazi sve vezano na dom, kao recimo odjeća, papuče, ogrtači, jastuci i sl. Ovisno o godišnjem dobu ili vremenu uvijek ima poseban dio za to. Pa tako imamo odjeljak Auto, gdje je poseban naglasak na proizvodima koje autu trebaju za zimu i zimske uvjete. Na trenutačnim katalozima na kraju se nalazi i dio vezan uz aktualnu ponudu za skupljanje multiplus bodova.

 

Za kraj

Konzum je očito ako ne najpopularniji, onda svakako u top 3 najpopularnijih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Katalog Konzuma je zasigurno jedan od traženijih. Što se tiče našeg iskustva s ovim prodajnim lancem ono je u većini slučajeva pozitivno. Želimo posebno istaknuti da ovo nije plaćen članak niti da imamo financijske ili druge koristi od strane Konzuma zbog pisanja ovog članka.

Za kraj možda jedna bitna opservacija. Naime, istraživanje objavljeno u listopadu 2021. godine, zaključilo je da zbog Covid-19 pandemije kupci impulzivnije kupuju i troše više nego što je to uobičajeno. (1) Što zaključiti nego da moramo poraditi na samokontroli ako želimo kupovati i štedjeti. Savjet je svakako prije kupovine napraviti popis robe koja nam je potrebna. Zatim, svakako prije odlaska u prodajno mjesto provjeriti na digitalnim katalozima ili dostupnim letcima svu ponudu, te prema tome planirati kupovinu. Uštede mogu biti značajne pa je svakako dobro uvijek provjeriti novi i aktualni konzumov katalog, katalog Lidlakatalog Plodina, katalog Kauflanda ili katalog Tommy-a.