Ova krem juha od bundeve se ne zaboravlja!

krem juha od buče

Neki kažu da su juhe opet in, a mi bismo ipak rekli da su JUHE UVIJEK IN!

Juha od bundeve nekako je najpopularnija u jesen, ali ako ste u mogućnosti te imate kvalitetne izvore bundeve onda nema razloga ne raditi ju tokom cijele godine.

Ova bučina (tikvina, bundevina) juha je super rješenje kada vam ponestaje ideja i vremena. Lagana za napraviti, brza, odlična za kombiniranje s drugim povrćem kao npr. krumpir, mrkva, batat…

Može se konzumirati kao toplo predjelo, ali uz određene dodatke može vrlo lako biti i zaseban obrok.

Recept koji ćemo vam prezentirati u nastavku je toliko jednostavan da ga možete zapamtiti i ubuduće raditi napamet iz glave.

Naravno, svako nadograđivanje te razvijanje recepta dodavanjem svojih ideja je nešto što podržavamo i promičemo.

 

Recept za krem juhu od bundeve (buče, tikve)

Recept je vrlo jednostavan, može ga napraviti svatko tko zna upaliti štednjak. Sastojci su lako dobavljivi i nisu preskupi.

Ukupno vrijeme potrebno za pripremu je maksimalno do 40 minuta.

Sastojci i količina su dovoljni za 3 osobe.


Za krem juhu su potrebni sljedeći sastojci:

  • Jedna manja bundeva
  • 2 žlice kvalitetnog maslinovog ulja
  • 300 ml temeljca od povrća ili pilećeg temeljca
  • 300 ml svježe vode
  • Sol i papar prema vlastitom ukusu
  • Peršin ili bosiljak za dekoraciju

 

Procedura za pripremu ove ukusne juhe:

  1. Namirnice prema potrebi uvijek operite i posušite. Uzmite bundevu i nasjeckajte ju na kockice srednje veličine. Pripremite čistu i adekvatnu posudu za pripremu. Posudu stavite na štednjak i dodate kvalitetno domaće maslinovo ulje. Kada se posuda dovoljno zagrije onda u nju stavite prethodno narezanu bundevu.
  2. Kocke bundeve uz miješanje pirjate otprilike od 8 do 12 minuta, ovisno o veličini narezanih kocki. Kada su kocke bundeve omekšale onda u posudu dodajete povrtni ili pileći temeljac i vodu.
  3. Nakon toga dodajete sol i papar prema vlastitom ukusu. Sve kuhate sve dok bundeva u potpunosti ne bude mekana. Kada je gotovo ugasite štednjak i štapnim mikserom miksate smjesu sve dok ne bude kremaste teksture. Ukoliko je pre gusta možete razrijediti s malo vode, ali pazite da ne pretjerate s vodom.
  4. Za kraj možete ukrasiti sa peršinom, bosiljkom ili korijanderom.

 

Dodatni savjeti:

Prema mogućnosti koristite bundeve i maslinovo ulje domaćeg porijekla, odnosno od provjerenih proizvođača. Bundeva je bitan sastojak i važno je da bude kvalitetna inače ukus u kremoznost ne ispadaju dobro.

Juha od bundeve (buče, tikve) uglavnom se poslužuje kao toplo predjelo, međutim ako želite da bude zaseban obrok onda joj možete dodati popržen kruh na kockice ili ga poslužiti uz nju.

Ako nemate temeljac od povrća možete uvijek koristiti kocku za juhu. Tko voli češnjak može ga ukomponirati u recept. Isto vrijedi i za dodavanje vrhnja, a možete na kraju u tanjur dodati i nekoliko kapi bučinog ulja.


I na kraju

Ako tražite još ideja za ukusne juhe onda provjerite našu slasnu krem juhu od mrkve ili također vrlo ukusnu juhu od dagnji.

Bundeve imaju malu kalorijsku vrijednost, pa se ne trebate brinuti i baviti brojanjem kalorija prilikom konzumacije ove odlične krem juhe.

Možemo samo finiširati sa zaključkom da se isplati probati i da ovu krem juhu od bundeve sigurno nećete zaboraviti!

Dobar vam tek!


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.