Masažom do olakšanja i zdravijeg tijela

Masažom do zdravijeg tijela

Kvalitetna masaža cijelog vašeg tijela jedno je od najjačih opuštajućih iskustva na zemlji. Masažni terapeut koji je vješt može dati kvalitetnu masažu koja će koristiti za ublažavanje problema i relaksaciju. U nastavku članka su sve potrebne informacije.

 

Što treba znati kod masaže?

Ako se borite s ponavljajućim mišićnim bolovima, trebali biste istražiti okidače vaših bolova i razgovarati s doktorom ili terapeutom za masaže. Čvrsti mišići skloni su malim čvorovima poznatim kao “okidačke točke”. Ove okidačke točke mogu postati bolne i širiti oticanje na druge dijelove tijela. Bitno je pravilno prepoznati i postupiti s njima.

Promatrajte osobu koja prima masažu da biste utvrdili pogađate li sva područja koja trebaju. Morate promatrati napetost mišića i izraze lica. Pripazite li pažljivo, počet ćete uočavati njihove geste. Općenito, ako zategnu mišiće, masirate previše duboko ili prejako.

Masaže nisu samo dobre za terapiju, već vam mogu pomoći i da se opustite. Masaža može pomoći astmatičnoj djeci s njihovim problemima s disanjem, smanjiti stres i ublažiti glavobolje napetosti koje nastaju uslijed napetih mišića u vratu, glavi i na licu. Da biste pojačali učinke masaže, ako primate masažu morate se potpuno opustiti dok vaš terapeut radi.

Masaža je vaše opuštajuće vrijeme, zato dopustite sebi da se potpuno opustite. Želite li ukloniti napetost dok se masirate, pokušajte s dubokim vježbama disanja. Nakon što maserka počne masažu, povremeno udahnite duboko kako bi mišići bili opušteni.

Ako vi masirate pokušajte biti tihi. Ne želite imati maserku koja vam govori na glavi tijekom masaže. Glazba je jedini zvuk koji bi se trebao čuti. Pored toga, držite se što je moguće mirnije.

Ako započnete s novom maserkom, trebali biste se potruditi da ih upoznate kako biste mogli biti opušteni za vrijeme masaže. Osjećat ćete se opuštenije kada poznajete osobu koja vam daje masažu. Provedite neko vrijeme razgovarajući s maserkom prije nego što počnete osjećati se opušteno i mirno.

Razgovarajte s vašim maserima. Ako imate jedno određeno područje fokusa, obavijestite terapeuta. Ako smatrate da je masaža previše gruba ili nedovoljno duboka, recite nešto. Vaš terapeut ima pravo znati doživljavate li nešto neugodno.

 

Tehnika samomasaže

Ako se samomasirate, gdje biste se trebali koncentrirati? Vjerovali ili ne, tamo gdje je najviše bolno! Započnite s područjima koja imaju bolove, a od tuda širite područje prema van. Možda ćete otkriti novi izvor nelagode; dajte mu pažnju koju i zaslužuje. Kad dobar osjećaj prestane, možete završiti masažu.

Kad koristite ulja ili kreme, koristite onu koja ima miris mente. Menta ima opuštajuća svojstva i umiruje nježnu kožu. Uz to, osvježavajući miris dodaje ugodan aspekt iskustvu. Krenite istraživati kako biste pronašli vrhunske proizvode koji vašoj koži daju potrebnu vlagu i hranjive tvari.

Nakon masaže, sjedite neko vrijeme bez da se krećete ili pravite buku.

Vaše tijelo nije naviklo na masaže. Vaše tijelo možda neće moći tako brzo podnijeti nagle pokrete. Možda ćete se osjećati pomalož slabovidno ili kao kada ste bolesni. Da biste to izbjegli, sjedite u uspravnom položaju nekoliko minuta prije nego što stanete.

Masaže su poznate po ublažavanju nelagode artritisa. Osobito kad ih redovito dobivate, mogu raditi čuda na bolnim zglobovima i mišićima. Također smanjuje stres i povećava cirkulaciju.

Ne bojte se pritisnuti ili čak udarati mišiće pune napetosti. Počnite polako, a zatim krenite prema snažnijoj masaži. Usredotočenost na određeni mišić pomoći će kod bolova i stresa. Međutim, ako masirate u blizini kralježnice, nemojte koristiti ovu tehniku.

Pokušajte koristiti laganu glazbu za vrijeme masaže. Opće poznato je kako glazba odlično opušta primatelja masaže. To će vam pomoći da optimizirate ukupnu kvalitetu svoje masaže. Kako vam ruke vješto popuštaju mišiće, to će učiniti vašu masažu učinkovitijom.

 

Za kraj

Kada planirate ići na masažu, pogledajte što se nudi. Većina klinika ili lječilišta imat će recenzije dostupne na mreži. Kad vidite što drugi ljudi misle o usluzi, možete odabrati i dogovoriti vašu masažu.

Ako masirate stopala činite to od pete pa prema prstima. Čvrsto pritisnite ruke na petu. Zatim krenite prema prstima. Prstima i palcima masirajte između nožnih prstiju. Zatim masirajte vrh stopala od nožnih prstiju do pete.

Kada perete kosu i šamponirate ju odmah i masirajte vlasište. Samo uzmite vrhove prstiju i protrljajte ih kroz kosu, na vlasište, u malim krugovima.

Masaža je izvrstan način ublažavanja bolova u mišićima i oslobađanja od stresa. Ponajviše iz tih razloga masaža je vrlo popularna. Ako idete na masažu onda i sami znate zašto je to tako!