Kome ne idu zazubice čim se spomene restani krumpir?!? Kroz sve ove godine meni i mojoj obitelji on barem jednom mjesečno na obiteljskom meniju.
A ovo je, barem meni osobno, najukusniji i najbolji recept za restani krumpir i gotovo uvijek ga radim na taj način.
Najukusniji recept za restani krumpir
Ovdje se radi o jednostavnom i brzom receptu za restani krumpir. Pokušajte ga tako poslužiti vašoj obitelji ili gostima i čuti ćete samo odlične komentare!
Recept za restani krumpir

Sastojci za 5 osoba
- 1 kg krumpira
- 1 glavica luka
- sol
- Vegeta
- papar
- ½ žličice slatke ili ljute mljevena paprika
- mast ili ulje
- 50 ml vode ili temeljca
Upute za pripremu
- 1Krumpire podjednake veličine operite te neoguljene stavite kuhati u hladnu vodu s dodatkom žličice soli. Mladi krumpir kuha se od 10 do 15 minuta, a stariji od 20 do 25 minuta. Krumpir je kuhan kada ga lako možete probosti vilicom.
- 2Kuhani krumpir ogulite i izrežite na ploške ili kockice, a djelomično ga možete i zgnječiti vilicom.
- 3U lonac ulijte masti ili ulja da pokrije dno te dinstajte sitno sjeckani luk na srednjoj vatri dok omekša i poprimi zlatno smeđu boju. Na luk dodajte prethodno skuhani usitnjeni krumpir, začine i vodu ili temeljac te kuhajte pokriveno na laganoj vatri otprilike 12-15 minuta uz povremeno miješanje.
- 4Ako ste u žurbi i nemate dovoljno vremena možete preskočiti zadnji korak s dodavanjem tekućine. Tada luk, krumpir i začine miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta.