Salata od krumpira na mediteranski

Salata od krumpira

Bliži se vrijeme u kojem obožavamo konzumirati sve vrste salata, pa tako i ovu iznimno ukusnu salatu od krumpira. Recept je nastao u suradnji sa profesionalnim kuharima koji su potvrdili kako turisti apsolutno obožavaju ovu salatu.

Kada ju sami pripremite i kušate odmah ćete shvati zašto je to tako. Salata je vrlo ukusna i osvježavajuća. Prava mediteranska!

Uvijek se može dogoditi da vam ponestane ideja što spremiti za jelo ili koji još prilog dodati određenim jelima, pa su ovakve salate ustvari odlična rješenja za navedene probleme.

Ono najbolje je što recept možete nadograđivati s drugim sastojcima, pa tako možete dodati jaja, mahune, majonezu, rikolu, poriluk, mrkvu, tunu, grah…

Jednostavno, brzo, osvježavajuće i ukusno!

 

Recept za salatu od krumpira na mediteranski način

Vrijeme potrebno za pripremu je do 45 min. Količina je dovoljna je 4 porcije.


Potrebi sastojci:

  • 800 grama krumpira
  • 2 crvena luka
  • 2 paprike (jedna žuta, jedna zelena paprika)
  • 7 žlica domaćeg maslinovog ulja
  • 150 grama rajčica
  • 50 grama crnih maslina
  • 150 grama feta sira
  • 3 žličice nasjeckanog domaćeg svježeg peršina
  • 2 žličice octa
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica meda
  • Sol i papar prema ukusu

 

Procedura za pripremu:

  1. U veliku zdjelu ulijemo vodu koju posolimo i stavimo na štednjak. Stavimo krumpir i kuhamo sve dok ne omekša. On se smije ipak biti premekan kako se ne bi raspadao u salati. Kuhani krumpir se ocijedi i stavi na hlađenje.
  2. U drugu dovoljno veliku zdjelu stavimo crveni luk koji je prethodno oguljen i nasjeckan te paprike koje su oprane, očišćene od koštica i nasjeckane prema želji. Preko toga se preliju dvije žlice domaćeg maslinovog ulja i dobro promiješa. Tako dobro promiješano stavimo na pladanj za pečenje.
  3. Uključimo pećnicu da se zagrije. Stavimo pladanj s lukom, paprikom i maslinovim uljem i tako pečemo od 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Povrće bi trebalo biti mekano, ali ne prepečeno, pa svakako provjeravajte tijekom pečenja i prema potrebi promiješajte. Kada je to gotovo izvadite iz pećnice, stavite u drugu posudu da se ohladi.
  4. Kada se ohladio krumpir njega narežemo na kocke na veličinu prema želji, bitno da se ne raspada previše. Tako narezani krumpir pomiješamo s ohlađenim pečenim lukom te žutom i crvenom paprikom. U to dodamo prethodno nasjeckane rajčice, prepolovljene crne masline bez koštica, namrvljeni feta sir. Na kraju na to dodamo još i nasjeckani peršin. Kada završimo dresing izlijemo ga po salati i malo promiješamo.
  5. Salatu lagano ohladimo i spremna je za konzumaciju.

Dresing:

Za dresing pomiješamo ocat, zatim senf i dodamo meda. Takav preljev začinimo prema ukusu sa malo soli i papra. Dresing promiješamo i spreman je za korištenje.


Za kraj

Nadamo se da ćete uživati i pripremi i konzumaciji ove salate. Možete iskušati i našu salatu od slanutka ili pak odličnu salatu od mrkve. Zašto je ova salata od krumpira tako ukusna i posebna?

Pa tajna je u domaćim sastojcima!

Dakle, sastojci koje koristimo su većinom domaće proizvodnje i to iz vlastitog vrta ili od ljudi koji se bave proizvodnjom. Tako da za sve naše salate koristimo kvalitetne domaće proizvode kada god je to moguće.

Naravno ne možemo svi imati vlastiti vrt i domaće proizvode, ali ih možemo kupovati od provjerenih proizvođača.


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.