Najbolji savjeti za gubitak težine!

savjeti za gubitak težine

Gubitak kilograma može biti glavna komponenta vašeg zdravlja, iako može biti zbunjujuće i teško odlučiti kako točno pristupiti tomu. Postoji mnogo loših i lažnih dijeta te programa koji ne samo da zbunjuju, već mogu biti i vrlo nezdravi.

Čitajte dalje kako biste se informirali što učiniti kako biste sigurno smanjili višak tjelesne mase kojeg se želite brzo i sigurno riješiti.

 

Jednostavni savjeti za gubitak težine

Nemojte držati u kući velike količine pretjerano slatkih namirnica. Ne trebate kupovati muffine ili kolače svaki put kad ih ugledate, morate se oduprijeti iskušenju. Bolja opcija je imati zdrave, hranjive grickalice i hranu koja se može jesti u pokretu. Cjeloviti krekeri, suho voće i hrskava mrkva savršena su hrana za zdravi brzi snack.

Da biste smanjili višak kilograma, izbjegavajte jesti neposredno prije spavanja. Pokušajte ne jesti hranu prije spavanja, jer se hrana noću teže sagorjeva. mjesto toga, postat će pohranjena mast.

Svakako večerajte barem nekoliko sati prije odlaska na spavanje.

Radije provedite svoje večernje sate radeći nešto produktivno, poput čitanja, pa noću nećete biti u iskušenju da provirite u frižider.

Dobar savjet koji trebate zapamtiti jest, izbjegavajte prerađenu hranu što je više moguće. Morate razmišljati o tome što se nalazi u svakom proizvodu koji kupite u supermarketu i ova taktika vam pomaže u tome. Pazite na kukuruzni sirup s visokim sadržajem fruktoze, natrija, trans masti i ostalih nezdravih sastojaka.

Jedenje ostataka može biti dobra strategija za gubitak kilograma. Dok pripremate svoju zdravu večeru, pripremite još malo pa ćete je i sutradan moći imati za ručak. Npr. pileća salata može postati ukusan sendvič od pita. To nije samo zdravije od ručka s brzom hranom, već štedi vaše vrijeme i novac!

Jedan od načina da izgubite te neželjene kilograme je smanjiti unos soli. Ako uspijete drastično smanjiti sol, uskoro ćete i manje žuditi za slanom hranom. Sva hrana koju jedete vani, poput brze hrane, ima puni soli, stoga unos smanjite i izbacite iz svoje prehrane.

Ako imate problema s gubitkom kilograma unatoč uobičajenim rutinama, pokušajte s alternativama poput “Alli“. Ovaj lijek sprečava da se dobra količina masne masti unese u vaš organizam. Umjesto toga masnoće se eliminiraju se kroz crijeva. Alli može biti izvrsna alternativa za ljude koji imaju problema s tradicionalnim planovima prehrane.

 

Što je bitno znati za gubitak viška tjelesne mase?

Ponekad je pronaći vrijeme za konzumaciju zdravog obroka gotovo nemoguće. Jesti malo orašastih plodova ili jabuke bolje je nego ništa ne jesti pa se onda prejedati.

Naučite kako čitati nutricionističke vrijednosti hrane. Nije uvijek zdravo ne kozumirati mast. Naljepnica s nutricinističkim informacijama o hrani pružit će vam sve što trebate znati o tome koliko kalorija, natrija, šećera ili drugih kemikalija je uključeno u taj prehrambeni proizvod. Može sadržavati veliku količinu kalorija i šećera, a tu hranu bi onda svakako trebalo izbjegavati. Važno je obratiti pažnju na cijelu etiketu kako biste bili sigurni da razumijete što ćete konzumirati.

Kada osjetite glad, popijte vode i pričekajte deset ili petnaest minuta prije jela. Ponekad možete osjetiti glad, ali možda ćete vam biti dovoljno samo popiti malo vode. Pokušajte malo prošetati i piti tekućine. Ako i dalje osjećate glad, onda pojedite nešto zdravo.

 

Mršaviti nije teško?!

Kada se to zapravo svodi na sve to prethodno opisano ispada kako mršavljenje nije tako teško. No, kako biste izgubili kilograme, morate održavati način na koji razmišljate i težiti stalnom napretku, a kako biste spriječili odustajanje. Znajte kako svaka aktivnost od pranja posuđa, nošenja smeća pa do slaganja ili peglanja rublja pozitivno doprinosi vašem uspjehu. Ostati aktivan – makar i na mali način – najbolji je put postizanju vaših ciljeve za mršavljenje.

Ako planirate mršavljenje, onda obavezno očistite ormare. Izbacite svu odjeću koju ne želite nositi sljedeće godine. Izbacite ih i zamijenite s novom odjećom u manjoj veličini, to će vam biti odličan motivator!

Pazite što jedete kada pokušavate smršavjeti!

Dvije glavne komponente koje omogućuju mršavljenje i zdrav način života su dobra prehrana i redovita rutina vježbanja.

Dobra stvar koju treba zapamtiti je da trebate unositi što manje kalorija, a sagorjevati što više.

Jedna od ključne stvari za uspješno mršavljenje je da obavezno jedete u određeno vrijeme svaki dan. Ljudi koji znaju kada je idući obrok lakše se pridržavaju plana prehrane. Stoga je važno planirati i odrediti vrijeme obroka i držati ga se!

Studije pokazuju kako konzumiranje cjelovitih žitarica može pomoći u održavanju zdrave težine. Povećat ćete količinu zdravih vitamina, vlakana i minerala koji vašem tijelu trebaju da bi smršavili. Potražite one koje nude najviše koristi i držite se dalje od žitarica koje sadrže visok udio šećera. Najbolje žitarice imaju malo šećera poput orašastih plodova.

 

Pametno gubite kilograme

Ne vjerujte uvijek kako su proizvodi označeni da imaju niske udjele masnoće i malo kalorija dobri za vas.

Puno puta ti proizvodi nemaju esencijalne vitamine i minerale, a sadrže kemikalije poput umjetnih zaslađivača; ovi zaslađivači utječu na vaš metabolizam i otežavaju gubitak kilograma.

Dok ste u režimu gubljenja kilograma, važno je da redovito i kvalitetno spavate. Bit ćete mentalno spremniji i zdraviji,  a mentalno zdravlje vodi ka fizičkom zdravlju, pa pokušajte imati 7-8 sati sna svake noći. Manjak kvalitetnog sna može dovesti do veće napetosti i stresa tijekom dana, što može uzrokovati pretilost. Na primjer, osoba koja pate od depresije možda ima veću vjerojatnost da neće kvalitetno spavati i razviti višak kilograma.

Kao što ste mogli pročitati, gubitak kilograma vrlo je važan, kako za vašu budućnost, tako i za trenutačno zdravlje. Trebate se educirati i razumjeti koje će vam vježbe i programi prehrane pomoći u gubitku kilograma i poboljšanju zdravlja. Za početak pokušajte slijediti ove savjete.


Ostavi komentar

Prije ostavljanja komentara pročitajte Pravila komentiranja i propise unutar čl. 94 Zakona o elektroničkim medijima.